Problem z Kierunkowskazami i Włącznikiem Światła Awaryjnego

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Problem z Kierunkowskazami i Włącznikiem Światła Awaryjnego

Postprzez adammmmm sobota, 11 lutego 2012, 14:21

Witam ,
Postaram się przybliżyć mój problem który dotyczy w szczególności kierunkowskazów, ostatnim czasem podczas jazdy zaobserwowałem iż nie włączają mi się zawsze kierunkowskazy i jest problem z włącznikiem świateł awaryjnych ponieważ czasem same się włączają. Największym paradoksem tego całego zajścia jest to że gdy nie działają mi kierunkowskazy to muszę jedną ręką trzymać przycisk świateł awaryjnych i nadać kierunek żeby kierunkowskaz skrętu w lewo lub w prawo za działał. Dziś zaobserwowałem jeszcze że podczas jazdy też same włączają się światła awaryjne. Na obecną chwilę poradziłem sobie tak że wsadziłem mały kawałek metalu w szczelinę miedzy awaryjnym a panelem i jest ok.

I tak nie wiem czy rozbierać panel przy włączniku awaryjnych i sprawdzać czy wszytko jest ok, czy przy stacyjce sprawdzić przewody i kostki łączące mnie z kierunkowskazem . Jeżeli ktoś miał taki problem proszę o podzielenie się rozwiązaniem lub o pomoc co muszę zrobić.
adammmmm
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Problem z Kierunkowskazami i Włącznikiem Światła Awaryj

Postprzez Latek sobota, 11 lutego 2012, 16:54

Przerabiałem ten problem prawie rok temu.Tu masz lekturę :arrow: włącznik ;)
Jak i po co zostać Klubowiczem !
--------------------------------------------------------------------------------------
Kangoo I,1.4 Authentique - 2001-Bleu Marin-sprzedany
Corsa C, 1.2 LPG NJoy - 2003-Tizianrot

Ford Fusion 1.4 LPG FX Gold - 2004-Silver Metalic
Dacia Sandero Stepway 1.0 LPG Extreme - 2023 - Szary Moonstone
Latek
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam