Witam , ja też miałem ostanio problemy z zapalaniem , padł mi przekaznik świec i w pompie paliwa uszczelniacze , musiałem serwisowac pompe paliwa , koszt 600zł słabo palił i przez to ,że długo kreciłem chyba sie spalił sterownik swiec , albo poprostu sie popsuł
a z pompa miałem tak ,ze objawy narastały w ciągu roku , wpierw słabo palił na zimnym , ale jak juz pokręcił to zapalał , pózniej coras gorzej i na ciepłym potrafił słabo zpaalac , z rana po dłuzszym kręceniu rozrusznikiem z tłumika wyskakiwała chmura dymu ,mniej wiecej biały siwy dym , dosyc duza chmurka prawie jak połowa auta czasami:D
problemy z zapalaniem zaczeły sie rok temu i coraz bardziej pogarszało sie...
swieci ci sie kontrolka od świec?
ok ja juz musze leciec , napisz coś jeszcze dokładniej , postaram sie jutro pomóc

narazie i pozdrawiam
a z tym kręceniem co za pierwszym razem nie odpala a za drugim odpala to może być (zawór/elektro magnez)w pompie (ale to tylko moje wymysły tak na szybko , pewnie co innego ^^)
skoczek 02r. 1.9 DTI 80km (KC0U)
KOD SILNIKA: F9Q 780 (sprzedany 12.11.2018) daleko nie poszedł... 7.5 roku jazdy XD szkoda było sprzedac ( 340kkm nalatane , jezdził bym dalej bo silniczek jak dzwon , ale buda i elektryka to szkoda gadać...
VW lt 35 2.5 TDI 109km 02r blaszak

Vw t5 2.0 CR 102 km 2011r
audi a4 b6 1.6 benzynka 02r...