GDZIE DAĆ GŁOŚNIKI

Pytania i porady dotyczące audio, CB i nawigacji satelitarnej i tel. komórkowych w naszych samochodach

Postprzez kerry niedziela, 15 maja 2005, 09:39

Też się zastanawiałem nad tym modelem:) Napisz, czy mieści się bez problemu pod fotelem? Mocowałeś go jakoś czy po prostu leży? Jak gra?
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

8 głosnikow w kangoo :)

Postprzez pete_rock środa, 1 czerwca 2005, 23:42

Nie uwierzycie ale udalo mi sie wykombinowac jak zamontowac 8 glosnikow w kangoorku. 2 sa w oczywistym miejscu bo na desce, kolejne 2 z tylu ale to troche bezsensu bo prawie ich nie slychac tzn pies je slyszy :) kolejne 2 basowe sa pod siedzeniami i ostatnie 2 na specjalnych mocowaniach ktore zrobilem z aluminiowych profili przytwioerdzone do prowadnic pod sufitem za glową pasazera i kierowcy. Musze stwierdzic ze z tych 2ch ostatnich jestem najbardziej zadowolony bo wrazenie jest jakbym jechal ze sluchawakami na uszach :D...moze uda mi sie zrobic fotki to wam podrzuce...niestety niezbedny jest tez wzamchol, ktory upchnolem pod wykladzina za schowkiem na rekawiczki czy jak to sie tam nazywa..
pete_rock
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Alberciak czwartek, 2 czerwca 2005, 06:33

Mieści się bez problemu. W komplecie sa takie blaszki do mocowania, które trzymaja go żeby nie latał po całej podłodze. Jeżeli chodzi o granie to dla mnie jest wystarczający. Zapełnia lukę brzmienia niedostępną dla głośników mocowanych w desce i z tyłu. Ma regulację głośności na kabelku, tak że potencjometr można sobie przymocować w wygodnym miejscu. Myślę że proporcja ceny do jakości jest bardzo korzystna.
POZDRAWIAM
Alberciak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: 8 głosnikow w kangoo :)

Postprzez kerry czwartek, 2 czerwca 2005, 06:35

pete_rock napisał(a):(...)wzamchol, ktory upchnolem pod wykladzina za schowkiem na rekawiczki czy jak to sie tam nazywa..

Nie zapomnij o tym, że wzmacniacz powinien mieć zapewnione chłodzenie! Umieszczenie go pod wykładziną może skutkować przegrzewaniem się i częstym wyłączaniem lub też w wersji pesymistycznej spaleniem 8O
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Wzamchol pod wykładziną

Postprzez pete_rock czwartek, 2 czerwca 2005, 09:06

hmmm no niby masz racje z tym przegrzewaniem, ale wzmachol w takiej pozycji pracuje codziennie od roku i nic mu nie jest..Nawet jak odwale sepulture na pełen regulator przez cały dzień podrózy w lato. Wczesniej radio na 4 głosnikach 2ch fabrycznych z przodu i 2ch bylejakich z tyłu siadało po jakiejś godzinie mimo ze ma 4 X 50 wat. Teraz jest znacznie odciazone i gra jak ta lala 8)
pete_rock
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: 8 głosnikow w kangoo :)

Postprzez rustyred piątek, 23 września 2005, 05:34

Pokaż, proszę, zdjęcia.
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez rustyred niedziela, 16 października 2005, 08:45

Bullitt napisał(a):Najlepiej w drzwiach. Miejsce jest.
Obrazek

albo tak

Obrazek

Jesli masz szyby na korbki to nizej, prawie w kieszeni.

A fabryczne miejsce jest super, ale na sredniotonowe :wink:

Tak! Mam od wczoraj takie same (z osobnym sopranem wyżej) i dają taki czad, aż mi lewe kolano drętwieje. Dodam, że pod fotelem jest solidny wzmacniacz z przetwornicą. Trochę mnie natomiast zawiodły dwa Infinity 6x9" w tylnej półce. Ale chyba mają wadę jakąś fabryczną. Sprawdzę.
Aha... Tuba w bagażniku. Zawadza ciut, ale ja mało wożę. Towarowcom polecam skrzynię basową pod drugim fotelem
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez kavka niedziela, 16 października 2005, 10:02

Tak! Mam od wczoraj takie same (z osobnym sopranem wyżej) i dają taki czad, aż mi lewe kolano drętwieje. Dodam, że pod fotelem jest solidny wzmacniacz z przetwornicą. Trochę mnie natomiast zawiodły dwa Infinity 6x9" w tylnej półce. Ale chyba mają wadę jakąś fabryczną. Sprawdzę.
Aha... Tuba w bagażniku. Zawadza ciut, ale ja mało wożę. Towarowcom polecam skrzynię basową pod drugim fotelem

No brawo brawo . Czekałem kiedy ktoś sie weźmie za to :wink: Jakbyś mógł podać koszty takiej imprezy i gdzie ewentualnie można takie coś sobie zafundować :wink: Ale podziwiam :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez rustyred niedziela, 16 października 2005, 11:42

Wziąć:
Wzmacniacz z przetwornicą - 260PLN (giełda elektroniczna w Sosnowcu). Wchodzi z luzem pod fotel pasażera.

Suuuper głośniki 165mm z osobnym sopranem Magnat - 260 PLN (Media Markt). Swietne. W Media za 20 zł/szt. są też te dystanse do mocowania na przednich drzwiach. A w serwisie car audio w Sosnowcu nie wiedzieli patałachy, że coś takiego jest:))

Głośniki 6x9 cali do tylnej półki od 200 PLN. Ja kupiłem droższe Infinity, na razie nie jestem zadowolony. Może trzeba było kupić Magnaty?

Jeśli masz wzmacniacz, odtwarzacz w zasadzie dowolny. Mam Blaupunkta Calgary z mp3

Dołożyłem aktywną tubę Tonsila, bo miałem z Forda. I gra, choć muszę sporo dopracować, np. poszycie drzwi po prawej ciut mi brzęczy na basie.

Zresztą, zapraszam kiedyś do Sosnowca, posłuchamy. Myślę, że coś jeszcze wymyślę, np górne soprany z tyłu. Pozdrawiam.

Niech Wielki Kangur i tak dalej...
rustyred
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez kavka niedziela, 16 października 2005, 15:13

Dzięki za informacje . Kiedyś możemy sie zgadać :wink:
Niech Wielki Kangur i tak dalej...

:lol: :wink: Pozdrawiam.
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak