przez lam3r czwartek, 12 października 2006, 14:55
To ja Wam napiszę o moich doświadczeniach z Asus`em 636 i mapą polski XL.
Po pierwsze urządzenie zawiesza się. Z tego co się zorietowałem to dzieje się tak gdy np. jadąc do celu zgodnie z tym co nawigacja pokazuje zaczniemy bawić się zbliżeniem na mapie. Efekt jest taki, że "wyłącza się" śledzenie i wygląda jakbyśmy stali w miejscu. Nawigacja upiera się "włącz śledzenie", ale ono jest wlączone:-) Jedno co pomaga to wyjęcie baterii. Druga rzecz to regulacja głośności. Albo mamrocze tak, że trzeba radio wyłączyć, albo drze się tak, że zawału można dostać:-)
Sama mapa to już inna bajka. Dzisj miałem rajd po polach. Jeżdziełm po wioskach i masteczkach w okolicy Wrocławia (Wojkowice, Sobótka). Ustawiłem sobie "trasa krótka"... jak ja żałuję, że nie miałem ze soba kamery - to była jazda na przełaj! Po drogach polnych, przez las itp. Jakaś paranoja:-D Mapa ma możliwośc wybrania drogi "na przelaj 4x4" - aż stach pomyśleć... pewnie byłoby wpław:-D We Wrocławiu tez nie jest lepiej. Na ulicę Jaracza, jadąc od strony pl. Kromera, należy skręcić zaraz za mosteem warszawskim... tylko, że tam jest pas zieleni!!! Poza tym zalecana jest jazda pod prąd i skręcanie tam gdzie od zawsze jest zakaz skrętu:-)
Ogólnie urzadzenie i mapa są fajne... ale baaaardzo niedopracowane:-D
Aha... nie zdziwcie się jak jadąc drogą, nawigacja zacznie krzyczeć że zjechaliście z trasy, mimo, że droga jest prosta za i przed Wami:-) Na mapie będziecie kilkanaście metrów obok drogi:-D
Bye
--
lam3r -
iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100kmhttp://www.vigowroclaw.pl