Nawigacja...

Pytania i porady dotyczące audio, CB i nawigacji satelitarnej i tel. komórkowych w naszych samochodach

Postprzez ROBAK niedziela, 8 października 2006, 20:44

Masaccio napisał(a):ROBAK, co skłoniło cię ku Asusowi?

Miałem bardzo trudny wybór :D :D :D bo znajomi mają i ASUSA i SAMSUNGA :D :D :D
To możesz sobie wyobrazić CO SIE DZIAŁO W MOJEJ GŁOWIE :D :D :D
MIO jest fajny , czarny SUPER antena w ŚRODKU (bardzo mi się podoba) ale ma słabą baterię , po twardym resecie "gubi polszczyznę" , ma włącznik na tej samej wysokości co inne przyciski co sprzyja przypadkowemu odpaleniu .

Poczytaj TUTAJ i TUTAJ i TUTAJ

WYBOR dosyć trudny Prawdę mówiąc do ASUSA trochę mnie zniechęcała (na początku) ta antena (przypuszczałem jej szybkie uszkodzenie) ale okazało się ,że nawigacja pracuje ze złożoną anteną OK.

Pozdrawiam serdecznie ROBERT i napisz co zakupileś :) :) :) :)
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez skarb niedziela, 8 października 2006, 21:11

Masaccio - MIO 550 jest dużo tańsze od Asusa przy tych samych parametrach i możliwościach ale jest z nim narazie dużo problemów. Poczytaj pdaclub w dziale o MIO i pewnie Robaka zrozumiesz.

Ja też mam podobny dylemacik.

Pozdro
2008 Kangoo II Privielege 1.5 dci 105 km - wszystkomający z cennika z wyjątkiem dachu szklanego.
2004 Kangoo I Helios 1.5 dci - 102 km
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez ROBAK poniedziałek, 9 października 2006, 03:34

skarb napisał(a):Masaccio - MIO 550 jest dużo tańsze od Asusa przy tych samych parametrach i możliwościach ale jest z nim narazie dużo problemów. Poczytaj pdaclub w dziale o MIO i pewnie Robaka zrozumiesz.

Ja też mam podobny dylemacik.

Pozdro

Obecnie kwestia 200-300 złotych
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez MZ_MZ poniedziałek, 9 października 2006, 07:02

A wracając do tematu:
Mnie też to bardzo interesuje. Możecie coś powiedziedzieć o kosztach? Ostatnio kolega kupował sobie GPS do szybowca. Koniecznie szukał palmtopa HP. Czy ktoś skusił się może na coś takiego z Allegro?
Prędzej, czy później sobie coś takiego sprawię.

Pozdrawiam.
MZ
jest - Kangoo ...
był - Kangoo ...

Obrazek
MZ_MZ
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Masaccio poniedziałek, 9 października 2006, 14:55

Różnica w cenie by była około 400zł, dla mnie to dużo. Bateria nie ma dla mnie specjalnego znaczenia. Jeszcze poczytam i zdecyduję. Myślę, że zakupu dokonam nie prędko, bo budżet mam napięty.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez skarb poniedziałek, 9 października 2006, 19:30

Masaccio - byłem dzisiaj u znajomego co handluje komputerami i pda.

Na moje argumenty na temat tego, że mio się walą i że o wadach asusa 636 jest mało uwag w internecie - stwierdził - tylko zobacz ile ludzi kupuje asusa a ile mio - dziennie sprzedajemy około 5 mio p350 i 550 a asusa jednego w tygodniu.

Jak czegoś jest dużo sprzedawane to i szansa, że się skaszani jest o wiele większa.

Ja tam chyba jeszcze troszkę poczekam, zobaczymy jak się będzie Rafałowi sprawował i poczytam na pdaclub następne opinie.

Pozdro
2008 Kangoo II Privielege 1.5 dci 105 km - wszystkomający z cennika z wyjątkiem dachu szklanego.
2004 Kangoo I Helios 1.5 dci - 102 km
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez _ONE_ poniedziałek, 9 października 2006, 19:55

P350 i 550 są IMHO pierwszymi udanymi i dobrymi modelami dużego formatu, które mogą konkurować z "markowymi" produktami. Prawdą jest to, że Mitac, który produkuje dosyć dobre notebooki wszedł na rynki pda (jako Mio) rozpędem i chyba był troszeczkę zaskoczony powodzeniem. Teraz starają się wyprzedzić konkurencję i to widać... miewają wpadki jak wszyscy. Nie jestem rasistą, ale azjaci mają specyficzne podejście do rynku (każdego) i to się gryzie z "naszym" widzeniem spraw. Jestem przekonany, że w krótkim okeresie czasu, o ile nie nastąpi jakaś fuzja, Mio będzie jeszcze większym i ważniejszym graczem na rynku.
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez akagi poniedziałek, 9 października 2006, 21:10

drugi rok używam acera n35 i automapy xl bez większych zgrzytów - łatwo się uzależnić :)
akagi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Nawigacja

Postprzez Artjet wtorek, 10 października 2006, 14:36

Panowie i Panie zainteresowani tematem GPS rozejrzyjcie się za czymś porządnym, nie żebym sie wymądrzał ostatecznie testuję Automapę XL juz jakieś 3 lata (program jak na Polskę rewelacja). Używałem acera n35(kibel- zwiesza się mapa), mio168 - całkiem całkiem ale polecam inne rozwiązanie. Nie wiem jak wam ale mnie zaczęło przeszkadzać noszenie dwóch telefonów, palma z GPS i innych gratów po kieszeniach. Polecam HP np. 6515 - wszystko w jednym palmtop, telefon i GPS.
Osobiście teraz testuję Era MDA compact II + GPS na bluetooth i to jest niezłe rozwiązanie (bardziej ekonomiczne od HP jeśli chodzi o cenę zakupu) - polecam.

Wszystkim zainteresowanym tematem GPS i nawigacji oraz palmtopów polecam portal http://www.pdaclub.pl

Pozdrawiam
Artjet
Artjet
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez lam3r czwartek, 12 października 2006, 14:55

To ja Wam napiszę o moich doświadczeniach z Asus`em 636 i mapą polski XL.

Po pierwsze urządzenie zawiesza się. Z tego co się zorietowałem to dzieje się tak gdy np. jadąc do celu zgodnie z tym co nawigacja pokazuje zaczniemy bawić się zbliżeniem na mapie. Efekt jest taki, że "wyłącza się" śledzenie i wygląda jakbyśmy stali w miejscu. Nawigacja upiera się "włącz śledzenie", ale ono jest wlączone:-) Jedno co pomaga to wyjęcie baterii. Druga rzecz to regulacja głośności. Albo mamrocze tak, że trzeba radio wyłączyć, albo drze się tak, że zawału można dostać:-)
Sama mapa to już inna bajka. Dzisj miałem rajd po polach. Jeżdziełm po wioskach i masteczkach w okolicy Wrocławia (Wojkowice, Sobótka). Ustawiłem sobie "trasa krótka"... jak ja żałuję, że nie miałem ze soba kamery - to była jazda na przełaj! Po drogach polnych, przez las itp. Jakaś paranoja:-D Mapa ma możliwośc wybrania drogi "na przelaj 4x4" - aż stach pomyśleć... pewnie byłoby wpław:-D We Wrocławiu tez nie jest lepiej. Na ulicę Jaracza, jadąc od strony pl. Kromera, należy skręcić zaraz za mosteem warszawskim... tylko, że tam jest pas zieleni!!! Poza tym zalecana jest jazda pod prąd i skręcanie tam gdzie od zawsze jest zakaz skrętu:-)
Ogólnie urzadzenie i mapa są fajne... ale baaaardzo niedopracowane:-D
Aha... nie zdziwcie się jak jadąc drogą, nawigacja zacznie krzyczeć że zjechaliście z trasy, mimo, że droga jest prosta za i przed Wami:-) Na mapie będziecie kilkanaście metrów obok drogi:-D
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Audio, CB, nawigacja, mobile