niestety kangur to badziewie

Off-topic: tematy związane z techniką

Postprzez rajder poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 10:32

Witaj MK
jak już gdzieś pisałem od pół roku byłem biernym obserwatorem tej stronki i sienaczytałem tego i owego :D Większośc osób jest dośc zrównoważona w swych poglądach np. TY :) ale jest też kilka które po prostu przeginają a jeśli ktoś ma odmienne zdanie lub co gorsza powie coś złego na kangora to już mają ochote go zjeść i od razu sie obrażają,dąsają wyzywają (choć dośc kulturalnie :wink:), że klient sie nie zna i wogóle to nic nie wie. Ja szanuje kangora i go lubie (a mam ich 2) bo za swą cene jest niezły.Jednak na tym forum chciałbym być lekką przeciwwagą dla radykałów,chciałbym czasami też zauważyć że oprócz kangora istnieją na tym świecie jeszcze inne samochody często lepsze i patenty innych marek które są ciekawą alternatywą dla renault.Może to marzenie ściętej głowy ale chciałbym żeby przez mój wkład forum było bardziej rzeczowe i obiektywne a słowa krytyki które padają czasami od nielicznych :) klubowiczów były przyjmowane normalnie a nie jak atak na jakąś świętość.Może sie kiedyś uda :wink:
rajder
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez rajder poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 10:47

SW nie popadajmy w paranoję,to że raport dekry robią niemcy to nie znaczy od razu że faworyzują swoje marki,ponieważ jest tylko jedno ktyrerium oceny- każdy samochód jest badany pod tym samym kątem.To nie jest tak że biorą VW i toyote i np w VW sprawdzają zużycie panewek króte wyności np 5% a w toyocie biorą łożysko koła i im wychodzi że jego zużycie to 10% i ogłaszają światu że VW jest lepszy bo jego awaryjnośc jest połowe mniejsza niż w toyocie.Wszytko jest badane pod tym samym kątem na tych samych warunkach.Stary dekra to jest zbyt poważna firma uznawana na całym świecie, w której badanie samochodów stanowi tylko malutki procencik całej działalnośc.Oni opracowywują raporty począwszy od mikserów,lokówek,maszyn do szycia aż po hamownie,samoloty i statki.Także nie mogą sobie robić jaj bo by wypadli z rynku za nieprofesionalizm.
rajder
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez MK poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 10:56

rajder napisał(a):Witaj MK...............

Niech i tak będzie :)
Ale pamiętaj,że jak niektórym zajdziesz za skórę :wink: :lol: (nie będę pokazywał klawiaturą komu) to będą usilnie namawiać WIELKIEGO ADMINA do nalożenia na Ciebie kary bana :lol: :lol: :lol:
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 11:26

rajder napisał(a):SW nie popadajmy w paranoję,to że raport dekry robią niemcy to nie znaczy od razu że faworyzują swoje marki
Jasne, nie popadajmy w paranoję... Bo to prawda. Japońscvy inżynierowie stomatologii wymyślili maść bazując na miksturach szamanów afrykańskich wiosek (to nie są żarty :!: ) która eliminuje konieczność używania pasty i całkowicie zapobiega powstawaniu dziur i chorób. Wiesz dlaczego nie ma jej na rynku? Bo światowa organizacja stomatologiczna stwierdziła, że przez to setki tysięcy dentystów, ortodontów straci pracę. Tak teń świat wygląda. Co to ma do Dekry?
dekra to jest zbyt poważna firma uznawana na całym świecie
I właśnie dlatego co napiszą, to jest uznawane za wiarygodne. Teń świat jest bardziej skomplikowany niż renoma-dobre, brak renomy-niedobre. Odnośnie krytyki: nigdy nie uważałem Kangoo za ideał, fascynuje mnie motoryzacja odkąd skończyłem lat 6 i autami moich marzeń są Dodge RAM, ClioV6 i Porsche 911. Ale to nie znaczy, że Kangoora nie kocham, bo to ON (a nie tamte) nigdy mnie nie zawiódł, nawet jak się z nim przeprowadzałem. I nigdy nie powiem, że przeszkadzają mi w nim stukające plastiki (po 7 latach mogą) i śrubki (które można zaopatrzyć w gumowe podkładki i podokręcać, w innych autach tak wyciszyć się nie da). Na wszystko patrzy się przez pryzmat eksploatacji. To co dla Ciebie jest minusem, dla mnie plusem. I tak będzie zawsze. Nie wiem czy jest na forum ktoś kto o tym nie wie. Piszesz o ostrej wymianie zdań po uzasadnionej krytyce Kangoora. Powiedz gdzie (nie ze zgryźliwości, ciekawi mnie to po prostu)
Ostatnio edytowano poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 11:52 przez zuwik, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jon104 poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 11:40

Nikt dotychczas w żadnej dziedzinie techniki nie stworzył IDEAŁU :evil:Podobnie ideałem nie jest Kangoo :!: (i tu pewno sie już naraziłem), ALE my sami też nie jesteśmy idealni i jeżeli nie mamy do siebie, do tego co robimy i piszemy odrobiny dystansu, to stajemy sie po prostu żałośni :idea:
Podobna sytuacja jest z naszym stosunkiem do Kangoorków.
My NIE piszemy, że inne pojazdy są złe, my piszemy, że nasz wybór jest przemyślany i to oznacza godzenie się z pewnymi DROBNYMI mankementami, bo trzeszczenie plastików, zamarzające drzwi, a nawet zamek wlewu paliwa, czy też spadające długopisy (prześlij je Loocki'emu) to, umówmy sie - błahostki i jeżeli tylko to miałoby spotkać mojego kangoo-rka to to byłbym szczęśliwy.
Od spraw rzeczowych są fora techniczne (u nas: "wiem" i "pytam") natomiast ideą tegoż KLUBU jest nie tylko powszechnie akceptowana sympatia do Kangoo-rków, ale także ogólnie rozumiane "życie towarzyskie" i wzajemna pomoc :!:

Wszytkie dotychczas wymienione przez kolegów (i koleżankę) wady przyjmuję z pokorą, ponieważ w niczym nie ujmują one z wizerunku jaki Renault Kangoo w moich (mam nadzieję, że nie tylko) oczach posiada.
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez rajder poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 11:49

Żuwik widze że nie rozumiesz jednej rzeczy,szerzenie spiskowej teori dziejów jest złe kiedy sie nie ma na to dowodów.A ktoś kto mówi że dekra jest nieobiektywna podając za uzasadnienie przykład pasty do zębów który nie ma tu nic do rzeczy,jest troszke śmieszny.Oczywiście świat nie jest sprawiedliwy i wiele świetnych pomysłów nie może sie przebić przez chorą politykę koncernów.Ale jeśłi już dyskutujemy o dekrze i jej rapotrach to musimy być obiektywni.Na świecie są setki jak nie tysiące firm które zajmują sie wydawaniem raportów,certyfikatów.Dekra jest jedną z największych.Pytanie dlaczego :?: Otóż jeśłi by byli nieobiektywni czy ktoś korzystał by z ich usług skoro może wybrać inną bardziej profesionalną firme?No nie wybrałby bo ma do wyboru wiele innych.Swoją pozycje zawodową Dekra zawdzięcza właśnie profesionalizmowi cenionemu na całym świecie.Bo przecież amerykanie mogą wybrać do raportowania niektórych dużych fabryk jakąs porządną firme a nie nieobiektywną Dekre,jednak wybierają waśnie Dekre.To żuwik o czymś świadczy. W naszej firmie kupując hamownie silnikową i podwoziową też kierowaliśmy sie raportem Dekry dlatego mogepowiedzieć że jest to solidna firma robiąca solidne ekspertyzy.
A co do moich uwag na temat kangoora,to temat brzmiał :kangoor to badziewie.Więc uznałem że jest to dobre miejsce na napisanie kilku uwag pod adresem tego samochodu.A ty żuwik sie nie obruszaj tak :wink: bo ja mam 2 kangoory,przejechałem nimi kilka kilometrów i mam prawo wyrazić swoje uwagi na temat tego co mi sie w tym aucie nie podoba.A Twoja rada z podkładkami jest może i dobra ale jakoś uważam że tym żeby śrubki nie trzeszczały powinien sie zając producent a nie klient,bo ten ma dostać gotowy wyrób.A wiek chyba nie ma znaczenia bo jeden kangor ma roczek i też trzeszczy.
rajder
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez rajder poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 11:56

żuwik napisałeś
To co dla Ciebie jest minusem, dla mnie plusem

otóż wcześniej napisałem że dla mnie minusem są trzeszczące i źłe spasowane plasitki i śrubki, oraz hałas przyw większych prędkościach który u konkurencji a jeździłem troche doblo i berlingo nie wytępuje w takich ilościach, nie rozumiem Żuwik jak to dla Ciebie może być plusem :?: :?: :?:
rajder
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez zuwik poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 12:09

No najlepiej jak dopasujesz szczegółowe zdanie do mojej ogólnikowej wypowiedzi. Masz tupet. Chodziło mi akurat o to, że śrubki są na wierzchu. Dla mnie to duży plus. Widocznie jednak masz podejście renoma-dobre, brak renomy-niedobre. Twoje podejście, mi nic do tego. Przykład pasty może być śmieszny, odkryj że to analogia, może przestanie cię śmieszyć. Oczywiście, że możesz nam mówić co Ci się w kangoorze nie podoba, ale w kontekście pozostałych Twoich postów i Twojej wielkiej misji sprowadzania nas biednych niedouczonych na ziemię brzmi to kiepsko. Oczywiście nie dociera, więc wykrzyczę: WIEM ŻE KANGOO MA WADY. Zresztą poczytaj opinię jon104, w pełni się pod nią podłączam.
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez rajder poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 12:36

żuwki napisał
Chodziło mi akurat o to, że śrubki są na wierzchu. Dla mnie to duży plus. Widocznie jednak masz podejście renoma-dobre, brak renomy-niedobre

nie wiem skąd wiesz jakie mam podejście do śrubek bo szczerze mówiąc mi to lotto czy są na wierzchu czy ukryte.Wkurza mnie tylko to że trzeszczą czego robić nie powinny i koniec kropka.Tutaj można wyrażać swoje opinie na temat wad i ja to właśnie robie bo mam do tego prawo.a Ty sie nie denerwuj żuwik od razu bo każdy ma prawo do własnej opinii jeśłi jest ona popatra jakimiś argumentami.Jeślinie wierzysz w to co napisałem to Ci moge przewieżć a zobaczysz że nie bujam.
Jak znajde miejsce gdzie można wpisywać zalety to niewątpliwie z wielką przyjemnościąm to uczynie bo jak już mówiłem lubie kangoorka i uważam że ma sporo zalet :D
rajder
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez zuwik poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 12:50

Szybka piłka:
Jeślinie wierzysz w to co napisałem to Ci moge przewieżć a zobaczysz że nie bujam.
Już pisałem, że wiem, że plastiki trzeszczą, wiem że ma wady, wiem że nie jest ideałem, a tu znowu... Tak do niczego nie dojdziemy. A zdenerwowałem się, jak już pisałem (cholera zresztą wie w którym poście, bo się pogubiłem :lol: ) o to, że wpadasz tu z jakąś misją przywracania nas do porządku. Był tu porządek, całkiem ładny i raczej każdemu odpowiadał (z małymi wyjątkami, ale ksywy pominę...) A Twoją opinię odnośnie śrubek znam z tąd:
rajder napisał(a):Generalnie chodzi o wykończenie czyli źle spasowane plastiki na beznadziejnych nieosłoniętych niczym śrubach które nadzwyczajnie w świecie trzeszczą
Nie ja to powiedziałem
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Inne