Straszne zgrzyty i stuki :( HELP

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Straszne zgrzyty i stuki :( HELP

Postprzez smi3szny niedziela, 19 lutego 2012, 22:16

Witajcie,

Powtórka z rozrywki :(( Coś mi z przodu strasznie wali (niemal zgrzyta) gdy jednocześnie dodaje gazu lub jade ze stałą prędkością i skręcam kołami w prawo lub w lewo... Gdy samochód hamuje silnikiem jest cisza mogę skręcać i nic nie słychać.... Na mój gust winowajcą jest coś co przekazuje napęd. Gdy jeżdżę po wybojach zawieszenie sprawuje się bardzo dobrze i cicho (brak jakichkolwiek stuków). Ponieważ nie znam się kompletnie na samochodach, nie jestem w stanie nic zrobić :( Jutro samochód i tak wstawiam do mechanika, ale pytam tu na forum bo nie chcę wpaść w niepotrzebne koszta.... Auto jest firmowe ale wstawiam do mechanika z własnej inicjatywy, bo mechanik firmowy jest o d.... potłuc... Moje pytanie może brzmieć tylko co to może być, i czy ktoś z Was przechodził przez to samo?

Aha... Jeszcze jedno.... Dziś zauważyłem.... Gdyt ruszam słyszę te walenie (ale cicho), gdy hamuje jest cisza... i znosi auto w prawo podczas ruszania i są odruchy, że lata mi fajera zarówno w prawo jak i w lewo.... :(((

Pozdrawiam
Rafał

PLISSSS HELP :( :( :( :( :( :( :(
Pozdrawiam
smi3szny

Obrazek
Kangoo 1,5 dci 2003r + 2xWesem dalekosiężny na dachu 100W każdy + rury progowe
Alan 109 (był) President Herbert II bez ASC (jest) z Santiago 1200 na uchycie w dziurze w dachu ;)

W dalszej przyszłości:
- przyciemnione tylne szyby;
- lusterka i zderzaki w kolor nadwozia;
- przednie orurowanie + kolejne reflektory?
smi3szny
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Straszne zgrzyty i stuki :( HELP

Postprzez Lucass poniedziałek, 20 lutego 2012, 09:19

Zanim wstawisz go do mechanika jedź na stację diagnostyczną i poproś o kontrolę zawieszenia. Będziesz miał jasność, a i mechanik Cie nie naciągnie.
My możemy tylko powróżyć ;)
Bo przyczyn może być sporo.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Re: Straszne zgrzyty i stuki :( HELP

Postprzez smi3szny poniedziałek, 20 lutego 2012, 17:12

Lucass

Dziękuję za podpowiedź ze stacją diagnostyczną ;) Byłem i się podwierdziły moje przypuszczenia :) Wszystkiemu winny jest przegub, który się uszkodził... Zastanawia mnie fakt, ale to jutro wyjaśnie z "firmowymi" mechanikami, czemu nie wymienili go 2 tygodnie temu jak auto stało u nich aż 2 tygodnie....

Raz jeszcze dziękuje Lucass :)

PS. temat można usunąć, bo nie jest już aktualny :)
Pozdrawiam
smi3szny

Obrazek
Kangoo 1,5 dci 2003r + 2xWesem dalekosiężny na dachu 100W każdy + rury progowe
Alan 109 (był) President Herbert II bez ASC (jest) z Santiago 1200 na uchycie w dziurze w dachu ;)

W dalszej przyszłości:
- przyciemnione tylne szyby;
- lusterka i zderzaki w kolor nadwozia;
- przednie orurowanie + kolejne reflektory?
smi3szny
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam