prędkość maksymalna

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Re: prędkość maksymalna

Postprzez sutsirhc piątek, 12 czerwca 2009, 07:48

ArturOln napisał(a):a dwa dni wcześniej przez ponad godzinę kłócił się ze mną, że fotoradary i przenośne i stacjonarne są od tego, żeby ratować życie ^^

Od tego one są. jak samochód wpadnie w poślizg przy 50 i przy 150 to kiedy masz większe szanse wyjść z tego żywy?
zahaczony 1.2 RN silnik D7F instalacja Tomasetto sterownik BINGO kupiony dla "maleństwa" na foto
sutsirhc
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass piątek, 12 czerwca 2009, 08:09

Niby się zgadza, chociaż znam przypadek kiedy kierowca nagle zaczął hamować właśnie przed przed fotoradarem, wpadł w poślizg (oczywiście jechał sporo za szybko) i wypadł z drogi, po czym samochód spalił się z 3-ma osobami w środku...
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez sutsirhc piątek, 10 lipca 2009, 23:37

tydzień temu dostałem już ten mandacik co zamieściłem fotkę. Na szczęście ubłagałem "straszną wiejską" o łagodne potraktowanie ( kolana do tej pory są poranione ). I obniżyli mandacik o 50pln. Czyli najniżej jak taryfikator wskazuje
zahaczony 1.2 RN silnik D7F instalacja Tomasetto sterownik BINGO kupiony dla "maleństwa" na foto
sutsirhc
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez lam3r sobota, 11 lipca 2009, 09:57

Lucass napisał(a):Niby się zgadza, chociaż znam przypadek kiedy kierowca nagle zaczął hamować właśnie przed przed fotoradarem, wpadł w poślizg (oczywiście jechał sporo za szybko) i wypadł z drogi, po czym samochód spalił się z 3-ma osobami w środku...

czyli to dokładnie potwierdza tezę sutsirhc
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass wtorek, 14 lipca 2009, 08:49

...jako wyjątek potwierdzający regułę :P
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez lam3r wtorek, 14 lipca 2009, 10:08

wyjątkowo się zgodzę;-)
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez ArturOln środa, 22 lipca 2009, 14:18

sutsirhc napisał(a):
ArturOln napisał(a):a dwa dni wcześniej przez ponad godzinę kłócił się ze mną, że fotoradary i przenośne i stacjonarne są od tego, żeby ratować życie ^^

Od tego one są. jak samochód wpadnie w poślizg przy 50 i przy 150 to kiedy masz większe szanse wyjść z tego żywy?

tak. są od tego, ale ustawiane w naprawdę niebezpiecznych miejscach. przy szkołach, urzędach czy w miejscach, w których istnieje prawdziwe niebezpieczeństwo. uważam, że w takich miejscach fotoradary są naprawdę potrzebne i tam będą ratować życie. a nie na środku szerokiej, bezpiecznej drogi. niedawno jechałem do Niemiec. w Polsce z Olsztyna do granicy jadąc przez Poznań naliczyłem 33 fotoradary. o 23 ostrzegła mnie nawigacja. Zgadnij, w jakich miejscach stały? Tylko cztery stały tam, gdzie powinny- w malutkich wioseczkach, przez które biegła droga. Nie jestem fanem rozwijania niewiadomo jak wielkich prędkości, ale jestem jednocześnie przeciwnikiem stawiania fotoradarów w miejscach, gdzie są bezsensowne ograniczenia i w których chodzi tylko o wyciąganie kasy. Jeżeli rząd chce ratować życie fotoradarami niech stawia je przy szkołach, przedszkolach, urzędach, w małych wsiach przez których środek biegnie droga.
KangooR 1,2 16V 75 dzikich koni mechanicznych:) Helios z 2003r. Hyundai I30 1.4 109 KM- Błękitna Laleczka.
"Długie proste są dla dobrych samochodów, zakręty są dla dobrych kierowców".
ArturOln
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez RadaR sobota, 25 lipca 2009, 11:14

Popieram!!! W Polsce policji nie chodzi głównie o to aby nazwijmy to "kontrole drogowe" w postaci radarów ratowały życie. Jestem w 90% przekonany że chodzi o kase a przy okazji tłumaczy sie to bezpieczeństwem.
Oczywiście nie należy zapitalać jak wariat i ograniczenia są potrzebne ale bez przesady!
Przykład ze Zgierza gdzie jakiś czas temu mundurowi dostali nową zabawke w postaci superfotoradaru. Malutki, niewidoczny z daleka a zbiera z kilkuset metrów. Ludzie co sie w tym mieście działo. Debile (bo nie można tego nazwać inaczej) ustawiali sie wszędzie gdzie tylko sie dało z tym ustroistwem przez 24godziny na dobe. Doszło do tego że wieszali go na drzewach i jechali sobie na "kawe". Jak ktoś zna trase z Łodzi przez zgierz na Piątek to wie gdzie jest Malinka. Tam jest 50tka!!! A jakie auto jadąc z górki było nie było poza terenem zabudowanym (choć wedle prawa jest inaczej) będzie jechało 50.... żadne.
Natrzaskali tysiące mandatów ale... musieli wszystko do kosza wyrzucić bo przenośny fotoradar nie może być używany jako stacjonarny :lol: wedle prawa a oni sobie wieszali go i jechali gdzie indziej :D
Czy to wpłynęło na poprawe bezpieczeństwa? Nie wiem, wiem natomiast że teraz częściej patrze po poboczach a nie przed siebie, dodatkowo wypatruje dziur w drodze bo ostatnio rozwaliłem opone za 500zł, do tego dochodzi kombinowanie jak tu jechać aby ominąć korki i dojechać w rozsądnym terminie.
Jedno wiem na pewno. Zakup nowego fotoradaru zwrócił sie już co najmniej kilkadziesiat razy...
RadaR
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez kucanty sobota, 25 lipca 2009, 13:32

...jak jeszcze będziesz wypatrywał klubowiczów na drodze... to nie starczy czasu na jazdę :lol:
kucanty
...Óć ...(miasto w remoncie)
kangoo I 1.2 98 r. ...bardziej czerwony i większy jest tylko tramwaj...chyba!
...i nikt nie traktuje mnie poważnie...może i dobrze!
kucanty
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez RadaR sobota, 25 lipca 2009, 13:36

kucanty napisał(a):...jak jeszcze będziesz wypatrywał klubowiczów na drodze... to nie starczy czasu na jazdę :lol:

No właśnie 8-) Tym bardziej że jeszcze należe do V40 i BUSFORUM .... e lepiej siedzieć w domu, jest lodówka i browarek :D
RadaR
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem