Przeszperałem z instrukcją szukania forum i nie znalazłem rozwiązania na mój problem, dlatego zakładam nowy temat, jeżeli jednak gdzieś się znajduje już topic, którego nie znalazłem, to bardzo przepraszam i wtedy proszę o zamknięcie tematu.
Moje kangoo pochodzi z końca 2003, polift. W zeszłym tygodniu przestało działać sterowanie centralnym zamkiem z pilotów. Otworzyłem auto z pilota, pojechałem do klepu i już nie zamknąłem zdalnie. Nie reaguje na żadnego z dwóch oryginalnych kluczyków. Używałem ich naprzemiennie, więc w każdym bateria na pewno jest dobra. Z przycisku zamyka i otwiera wszystkie drzwi. Działa również automatyczne zamykanie podczas jazdy. Bezpiecznik od centralnego sprawny. Zajrzałem pod zegary, siedzi tam moduł UCH, wydaje mi się że w moim kangoo właśnie tam siedzi sterownik do zamka. Kangur ma też autoalarm montowany w salonie przy zakupie samochodu. Auto mam od nowości i nigdy nie było żadnego problemu z alarmem, czy centralnym zamkiem.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Wiem, że można założyć nowy sterownik i podpiąć pod przycisk (tak zrobiłem w moim clio), ale zależy mi na usprawnieniu oryginalnego sterowania:) Z góry dziękuję wszystkim za pomoc