Nie działa sterowanie centralnym zamkiem z pilotów.

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Nie działa sterowanie centralnym zamkiem z pilotów.

Postprzez droidboo niedziela, 2 października 2016, 22:03

Witam,

Przeszperałem z instrukcją szukania forum i nie znalazłem rozwiązania na mój problem, dlatego zakładam nowy temat, jeżeli jednak gdzieś się znajduje już topic, którego nie znalazłem, to bardzo przepraszam i wtedy proszę o zamknięcie tematu.

Moje kangoo pochodzi z końca 2003, polift. W zeszłym tygodniu przestało działać sterowanie centralnym zamkiem z pilotów. Otworzyłem auto z pilota, pojechałem do klepu i już nie zamknąłem zdalnie. Nie reaguje na żadnego z dwóch oryginalnych kluczyków. Używałem ich naprzemiennie, więc w każdym bateria na pewno jest dobra. Z przycisku zamyka i otwiera wszystkie drzwi. Działa również automatyczne zamykanie podczas jazdy. Bezpiecznik od centralnego sprawny. Zajrzałem pod zegary, siedzi tam moduł UCH, wydaje mi się że w moim kangoo właśnie tam siedzi sterownik do zamka. Kangur ma też autoalarm montowany w salonie przy zakupie samochodu. Auto mam od nowości i nigdy nie było żadnego problemu z alarmem, czy centralnym zamkiem.

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Wiem, że można założyć nowy sterownik i podpiąć pod przycisk (tak zrobiłem w moim clio), ale zależy mi na usprawnieniu oryginalnego sterowania:) Z góry dziękuję wszystkim za pomoc :)
droidboo
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Nie działa sterowanie centralnym zamkiem z pilotów.

Postprzez ZygaM poniedziałek, 3 października 2016, 18:44

Masz radiowy czy IRD?
Spróbuj najprostszej metody. Wsiądź do auta i nie wkładając kluczyka do stacyjki, wciśnij i trzymaj kilka sekund guzik na kluczyku. Potem siedząc w środku, zamknij auto klawiszem i znowu, trzymaj około 5 sekund.
Jest - Scenic RX4 (2.0 16V '00) + LPG
Jest - Scenic II (2.0 16V '03) + LPG
Jest - TGB Bullet (50 '14)
Jest - Koleos I 4x4 (2.0DCi '08)
Jest - Koleos I 4x4 (2.0DCi '09)
ZygaM
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez droidboo wtorek, 4 października 2016, 20:15

Piloty są radiowe. Zrobiłem jak pisałeś ale żadnego efektu. Wydaje mi się, że to jednak może być wina UCH. Piloty działają, centralny normalnie zamyka i otwiera auto, działa automat do zamykania drzwi, jak się ruszy, tylko sterowanie z kluczyka...

Ktoś wyciągał UCH, dużo jest z tym roboty?
droidboo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez czerwoniak sobota, 19 listopada 2016, 22:39

podbijam temat u mnie pilot nie działa wo gule wymieniałem paterie w pilocie i dalej to samo
czerwoniak
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam