Kangoo 1,2, 98r,150 tys km wskaznik temperatury

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Kangoo 1,2, 98r,150 tys km wskaznik temperatury

Postprzez Lucass czwartek, 19 listopada 2009, 11:37

AvioMarines napisał(a):4. Z tego, co wyczytalem zapowietrzyl mi sie bak(zapomnialem wspomniec mechanikowi o tym).Tankuje wiec jak TIR-a(dlugo), pod "korek", bo inaczej po srednio 12-13 litrach pistolet odstrzela, gdy niemal pusty bak.Nie wiem czy jest mozliwosc samodzielnego rozwiazania tego problemu....?
:shock: :shock: :shock:
Eeee... a gdzie to wyczytałeś???
Bo przyznam, że pierwszy raz słyszę o zapowietrzeniu baku.
O zatkaniu odpowietrzenia i odcięciu przez to dopływu paliwa słyszałem ale o zapowietrzeniu zbiornika...? :?
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez AvioMarines czwartek, 19 listopada 2009, 22:21

Hmmm, czytalem troche, ale moje doswiadczenia z tankowaniem:z reguly tankuje na full, wiec blokadka i do odstrzalu jak zwykle ale jakis m-c temu, wiedzac, ze mam niemal pusty bak po ok 12 litrach odstrzal, hmmm,nie wierze i blokade dalej zaciskam i odstrzal po chyba 6 litrach, hmmmm, nie dawalem za wygrana, wiec kolejna blokadka i odstrzal chyba po 5 litrach.....Pojechalem dalej....,przejechalem jakies 15 km
i nie dajac za wygrana dalej tankuje pod blokadke i przed 10 litrami odstrzal, po 2litrach kolejny... wiec sobie mysle .....o co chodzi???????????wiec pistolet wlewowy trzymalem w garsci na tyle by wsuniecie spowodowalo odchylenie srebrnego denka we wlewie i dotankowalem do 48 litrow a pistolet i tak odstrzelil ale tankowalem hmmmmmwaskim strumieniem.......dlugo.....ostatnio juz 2 razy tak samo tankowalem waskim strumieniem trzymajac pistolet tylko do odchylenia denka we wlewie i wedlug obliczen dotankowywalem na full bez odstrzalow w miedzyczasie...........wiec nie wiem jak to jest z tym zapowietrzeniem baku.Zauwazylem,ze we wlewie jest otwor boczny jakis ale dokad on prowadzi to nie wiem, w kazdym razie jest jakas dziurka boczna , o ile pamietam srednicy ok 8 mm, moze to ma zwiazek a moze bladze w ciemnosciach......
AvioMarines
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass piątek, 20 listopada 2009, 09:26

Jak się głębiej zastanowić, to zatkane odpowietrzenie może dawać podobne objawy. Tzn jeżeli lejesz strumieniem na full, powietrze ze zbiornika nie mogąc ujść odpowietrzeniem uchodzi przez wlew, paliwo z pistoletu przez to się pieni i zatrzymuje i stąd blokada pistoletu. Przy małym strumieniu problem nie występuje, bo powietrze ma dość miejsca obok paliwa żeby ujść wlewem. Spróbuj przetkać odpowietrzenie. To najprawdopodobniej będzie ta dziurka, o której piszesz. :)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Lucass

Postprzez MK piątek, 20 listopada 2009, 11:49

Klasyczny objaw zatkanego odpowietrzenia zbiornika!
8-)
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez AvioMarines niedziela, 22 listopada 2009, 02:59

kurcze.........tak sobie myslalem i tak doczytalem, w koncu konczylem fizyke.....:))))), tylko jak to zrobic w tym kangooo?W swoich prywatnych wozach z niczym takim sie nie spotkalem a tu padam na kolana:))))), jak to zrobic w kangoo?:))))Porozbierac wszystko z nadkolem w lewym kangoo?Teraz pisze z lozka .......Nadkole to czesc jakas wozu, rozbieralne to jest?Sorry ale nie widze teraz tego bo z lozka pisze, mimo, ze jezdze tym od marca tegoz roku:)))).Zauwazylem, ze olej ze skrzyni przecieka kladac sie po wozem i to jest najszybsza sprawa do wymiany po sugestii mechanikow.Sam tego nie chce robic....., po obejrzeniu procesu wymiany lozyska , teraz moze pokusilbym sie o samodzielna taka operacje......jesli chodzi o tyl....ale ten bak...pewnie wspomne o tym przy wymianie oleju w skrzyni i uszczelnieniu i wymianie tego simeringu w prawej polosi, rece opadaja, bo nie chce przy tym sam grzebac, nie moja dziedzina......
AvioMarines
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Marek_Bielsko niedziela, 22 listopada 2009, 09:22

Tobie sie nie chce, a mi się Kangur nie psuje i nie mogę ;)
Marek_Bielsko
Antykangoorowicz
Antykangoorowicz

Postprzez Lucass poniedziałek, 23 listopada 2009, 15:43

Próbowałbym przetykać giętką linka stalową (hamulec rowerowy czy przerzutka itp) wkładając w dziurkę ;)
A zgrzytanie i trudności w wybieraniu biegów mogą być również spowodowane zła regulacją wybieraka. Regulacja wymaga "tylko" wejścia pod samochód :)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Lucass

Postprzez AvioMarines piątek, 4 grudnia 2009, 12:03

Witam uprzejmie!Moja "przygoda" z kangurkiem sie wlasnie skonczyla:))).Wczoraj zwolnilem sie z roboty z pewnych powodow, o ktorych nie chce tutaj pisac....Jakis tydzien temu zakupilem Lexusa is200 ale to na prywatny uzytek.Do kangoo bede mial niezapomniany sentyment:))).Zapewne bedzie mi brakowalo braku wspomagania kierownicy:)))), dziwnie jest gdy z tylu ma sie czujniki cofania i jasno z tylu przy cofaniu w nocy:)))).Nie zdarlem z kangurka z szyb jedynie takich zapezpieczen przed sloncem, ktore na przyssawkach sie trzymaja z napisami Aviomarin:)))))), otrzymalem je od mojej Pani, ktora jest farmaceutka....a kangoo jezdzilo w firmie internetowej w Gliwicach.....:)))).Przyzwyczailem sie do tego kangurka:)))), mialem zamiar nawet pojechac z tym wyciekiem ze skrzyni biegow ale dobrze, ze tego nie zrobilem, bo i tak nie zostaloby to zauwazone ani docenione przynajmniej przez proste "dziekuje"......., juz nie mowie o zwrocie kasy......

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.Bardzo dziekuje za okazana pomoc.Bezcenna.:)
Bylo mi milo pisac tutaj, gdyz nie zostalem bez odpowiedzi.Bardzo wszystkim dziekuje.

Ps. Ten post moze troche nie w temacie ale uwazalem za sluszne go napisac, zwlaszcza, ze mam teraz wiecej czasu i nie pracuje juz dziennie przez 12-14 godzin.......
AvioMarines
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass piątek, 4 grudnia 2009, 16:41

Cóż, szkoda... :(

Współczujemy...

lexusa :mrgreen:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Lucass