przez czarek0402 wtorek, 14 sierpnia 2012, 13:19
Dzięki za infa.
Chyba nie ma znaczenia,pozatym ciężko to będzie wyprostować.Prędzej jakby była dziura...przy okazji na szrocie popytaj,może dorwiesz dobry.A próbowałeś wyciągnąć EGR z podłączoną wtyczką i przekręcić kluczyk w stacyjce,nie przesterowuje się jakoś wtedy,nie odpalaj może,nie wiem jak się to zachowa,jaki to ma wpływ,ja nie próbowałem tak.Czujnik niby sprawny po zachowaniu,ale pokazuje skrajną wartość,sprawdź na innym czujniku jak masz możliwość,zanim kupisz nowy,dla mnie wartości nieskończoność,skrajne minusowe,dodatnie,literki,cyfry jakieś to coś nie tak.Z powietrzem daj sobie spokój...ja mam tak i jest ok.Z baku nie mam,tylko na powrocie piana,coś w tym stylu,raczej to wina filtra,szybkozłączek na filtrze lub pompki-gruszki,zobacz na jej budowę,połaczenia metalowo-gumowe,to nie może być szczelne.W ASO wymienia sie komplet wszystkich węży paliwowych,szybkozłaczek na raz.
Czy w baku jest odpowietrznik/zawór zwrotny,który wyprowadza powietrze z układu,które przepchniemy do baku pompką ręczną-gruszką?
Renault Kangoo 1.5dci Korsika Blau 2003