Zamiana H4 na xenon H4

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Zamiana H4 na xenon H4

Postprzez Wiz niedziela, 13 lutego 2011, 15:54

No wlasnie jest, bo wlasnie zmieniam prace i szef od ktorego to dostalem nie bedzie mnie nekal pytaniami czemu jeszcze nie zalozylem :lol: Za to Pieczarki jak najbardziej beda mialy pole do popisu z nekaniem :mrgreen:
ANTYKLUBOWICZ
STOPER DROGOWY :D
smoke tires not drugs
Aktualnie czerwone Clio 3 ph 1, choć wole żony niebieskie Clio 4 GT :)

Wiz
Użytkownik zbananowany

Postprzez bjorn czwartek, 17 lutego 2011, 23:50

DAROWANEMU KONIOWI SIE W ZEBY NIE ZAGLADA,JAK DOSTALES TO ZAKLADAJ I JUZ
bjorn
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass piątek, 18 lutego 2011, 09:54

Tiaaa... a to co zaoszczędziłeś na kupnie zestawu wydasz na mandaty... :lol:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Rafal1504 piątek, 18 lutego 2011, 17:12

Ja osobiście darowałbym sobie ten zestaw (zbyt dużo aut mijam w których światła świecą mi po oczach, denerwujące zwłaszcza w deszczu, gdy jestem w gorszym nastroju traktuje gościa górnym zestawem :D )
Rafal1504
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez bjorn piątek, 18 lutego 2011, 22:04

Kolega Rafal ma racje,te ksenony jak ktos na trasie ma zle ustawione a jest wielu takich,to tak daje po oczach ze szok,ja bym nie polecal,zreszta wydaje mi sie ze ksenon to szpan a nie poprawa swiatel.
A co wy na to koledzy?
bjorn
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass poniedziałek, 21 lutego 2011, 13:38

Może nie tylko szpan. Może i poprawiają widoczność. Pewnie tak jest.
Tylko, że poprawiając widoczność kierowcy, często pogarszają ją wszystkim mijanym... :evil:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez bjorn wtorek, 22 lutego 2011, 23:40

masz racje Lukas - popieram.Czesto jezdze w nocy i wiem cos o tym,a jeszcze jak ktos zapomni zmienic to bum........... gotowe.Dalej podtrzymuje ze niepolecam.
bjorn
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez ArturOln wtorek, 29 marca 2011, 21:53

xenony bardzo poprawiają widzialność. producenci chwalą się, że do 40%, a ja z własnego doświadczenia wiem, że światła w kangoorze, czy i30, którymi jeżdżę nieźle dostają w tyłek od świateł z golfa kumpla, który ma od nowości wsadzone i co ważne dobrze ustawione xenony. oczywiście mówię o xenonach a nie żarówkach z efektem xenonu, niebieskich żarówach z tesco i zakładanych w garażu zestawów xenonowych bez ustawiania świateł.
sam zestaw jest niezły, ale jak już zostało wspomniane nie ma homologacji na całej lampie. to podobnie jak z nowymi nieoznakowanymi miśkowozami, które podobno łapią jadących z naprzeciwka, ale przez jakiś czas wideorejestratory nie miały homologacji na współpracę z radarami Iskra. :lol:
co do oślepiania w kangoorze- nie ma co narzekać, bo siedzi się wysoko, ale już w i30 przy najniżej ustawionym fotelu... po powrocie z trasy kangoorem (200km w nocy) i zrobieniu trzydziechą 25 km wieczorem następnego dnia myślałem, że mi gały odpadną ^^
KangooR 1,2 16V 75 dzikich koni mechanicznych:) Helios z 2003r. Hyundai I30 1.4 109 KM- Błękitna Laleczka.
"Długie proste są dla dobrych samochodów, zakręty są dla dobrych kierowców".
ArturOln
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez wojtas040 środa, 2 listopada 2011, 16:34

mam problem z właściwym działaniem świateł, podłączyłem bixenon H4 i nie działa prawidłowo mianowicie po przełączeniu na światła drogowe nie można wrócić do mijania włączenie na chwilę pozycyjnych wyłącza drogowe, zestaw podłączony przez jedną kostkę od świateł
znalazłem post podobny tylko że w mojej kostce są trzy przewody a tam mowa była o dwóch
ma ktoś na to radę ??
wojtas040
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez skarb środa, 2 listopada 2011, 22:48

wojtas040 napisał(a):mam problem z właściwym działaniem świateł, podłączyłem bixenon H4 i nie działa prawidłowo mianowicie po przełączeniu na światła drogowe nie można wrócić do mijania włączenie na chwilę pozycyjnych wyłącza drogowe, zestaw podłączony przez jedną kostkę od świateł
znalazłem post podobny tylko że w mojej kostce są trzy przewody a tam mowa była o dwóch
ma ktoś na to radę ??

Kolego zaczynaj post tak - "mam problem z właściwym działaniem świateł, podłączyłem XENONY DLA UBOGICH - oślepiające innych kierowców jadących z przeciwka ... "

Sorry - ale czy Ty nie zdajesz sobie sprawy z tego że zakładając takie pseudo światła stanowisz zagrożenie dla innych ?
2008 Kangoo II Privielege 1.5 dci 105 km - wszystkomający z cennika z wyjątkiem dachu szklanego.
2004 Kangoo I Helios 1.5 dci - 102 km
skarb
Kangooekspert
Kangooekspert

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam