xenony bardzo poprawiają widzialność. producenci chwalą się, że do 40%, a ja z własnego doświadczenia wiem, że światła w kangoorze, czy i30, którymi jeżdżę nieźle dostają w tyłek od świateł z golfa kumpla, który ma od nowości wsadzone i co ważne dobrze ustawione xenony. oczywiście mówię o xenonach a nie żarówkach z efektem xenonu, niebieskich żarówach z tesco i zakładanych w garażu zestawów xenonowych bez ustawiania świateł.
sam zestaw jest niezły, ale jak już zostało wspomniane nie ma homologacji na całej lampie. to podobnie jak z nowymi nieoznakowanymi miśkowozami, które podobno łapią jadących z naprzeciwka, ale przez jakiś czas wideorejestratory nie miały homologacji na współpracę z radarami Iskra.
co do oślepiania w kangoorze- nie ma co narzekać, bo siedzi się wysoko, ale już w i30 przy najniżej ustawionym fotelu... po powrocie z trasy kangoorem (200km w nocy) i zrobieniu trzydziechą 25 km wieczorem następnego dnia myślałem, że mi gały odpadną ^^
KangooR 1,2 16V 75 dzikich koni mechanicznych:) Helios z 2003r. Hyundai I30 1.4 109 KM- Błękitna Laleczka.
"Długie proste są dla dobrych samochodów, zakręty są dla dobrych kierowców".