Witam co do otwierania klapy od wewnatrz , bez sciagania boczka (plastików) wystarczy podwarzyc płaskim śrubokretem w miejscu strzałki i pociagnąć do gury odpyhajac klape gdy lizaczek znajdzie sie w skrajnej górnej pozycji

( tylko nie na siłe bo dzwignia nr 3 może sie zdeformowac

)

Co do zakłapywania klapy problem napewno wystepuje z dzwigienka nr 1 , jej zsuwanie sie albo nietrafianie w odpowiednie miejsce + problem z siłownikiem klapy ( prawdopodobnie kable czy coś w tym stylu , wkażdym bądz razie niedociera prąd )
jak siłownik działa prawidłowo to za którymś otwarciem i zamknieciem klapy dzwigienka nr 1 działa jak trzeba czyli popycha dalej mechanizm otwierania...
prerabiałem ten temat z dzwigienka nr 1 , mały tuning i działa... nawet odratowałem klamke ( była wyrwana z tych srubek wtopionych w plastik , którymi sie przykreca całość

)
PS; gdy mocno kłapne klapa , to czasami mi spadnie ta dzwigienka 1 , ale wystarczy zamknac i otworzyc centralny i ponownie dzwigienka nr 1 jest w odpowiedniej pozycji

skoczek 02r. 1.9 DTI 80km (KC0U)
KOD SILNIKA: F9Q 780 (sprzedany 12.11.2018) daleko nie poszedł... 7.5 roku jazdy XD szkoda było sprzedac ( 340kkm nalatane , jezdził bym dalej bo silniczek jak dzwon , ale buda i elektryka to szkoda gadać...
VW lt 35 2.5 TDI 109km 02r blaszak

Vw t5 2.0 CR 102 km 2011r
audi a4 b6 1.6 benzynka 02r...