centarlny zamek - dziwna sprawa

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

centarlny zamek - dziwna sprawa

Postprzez KubaKangoo sobota, 5 lutego 2011, 20:10

Witam. Proszę Was o pomoc. Mój kangoo to model 1.2 8 V z 1998 roku. Zaczął mi warować centralny zamek. Nagle się wszystko uspokoiło oprucz drzwi kierowcy. Znaczy zamek działa prawidłowo ale drzwi kierowcy jak by zdechły. Reagują tylko na kluczyk. Zamykam więc kluczykiem a póżniej resztę samochodu z pilota w kluczuku. Czy ktoś z Was miał taki problem ?
KubaKangoo
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: centarlny zamek - dziwna sprawa

Postprzez Michu90 sobota, 5 lutego 2011, 20:19

Tak, ja miałem tak samo. Tzn tak, że drzwi kierowcy nie reagowały. Odłączył się kabelek w kostce pomiędzy drzwiami

Obrazek
Kangoo 1.5 dCi 2002 SPRZEDANY
Michu90
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez michalxtreme sobota, 5 lutego 2011, 21:14

Kostka to jedno ale sprawdziłbym też sam siłownik centralnego i wszystkie kable i styki od sterownika do siłownika tych drzwi. Napewno w szukajce znajdziesz wszystko co będziesz do tego potrzebował.
Renault Kangoo 1,4 RT + całe mnóstwo "hand made" - zwierz to mój pupil !! Dbam jak mogę !! :-D
michalxtreme
Kangoexpert(em się nie czuję!)
Kangoexpert(em się nie czuję!)

Postprzez nowicjusz niedziela, 6 lutego 2011, 09:59

U mnie też się coś dzieje z otwieraniem drzwi pilotem. Ogólnie wszystkie drzwi się zamykają , ale jak je otwieram to od czasu do czasu drzwi od kierowcy, nieraz ten guzik nie wyskoczy do końca i muszę wówczas otworzyć kluczykiem. Może trzeba coś nasmarować ;) .
Pozdrawiam Bogusław
Bądź tak miły i miej trochę wyrozumiałości dla "nowicjusza" - każdy kiedyś był na samym początku. Kangoo1.9D 1999 r.
nowicjusz
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez senator niedziela, 6 lutego 2011, 12:52

U mnie było to samo, że zdarzało się nieraz że bolec od kierowcy nie zaskakiwał. Powodem był pęknięty przewód na wyjściu z słupka. Lutnąłem go i zaizolowałem i gra :) . Martwi mnie natomiast to że z kluczyka mogę otwierać tylko jedne drzwi przesuwane, reszta się kręci wokół osi :evil: .
1.2 16V 04r. b/g
Hyundai Coupe 2.0 00r. b/g
http://www.grobelak.com
senator
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Michu90 niedziela, 6 lutego 2011, 15:37

A ja wcale nie mam zamka na kluczyk w drzwiach przesuwanych :P

A jeśli będziecie coś majstrować przy kablach od siłownika zwróćcie uwagę na + i - bo ja podłączyłem odwrotnie i drzwi kierowcy zamykały się kiedy reszta się otwierała i odwrotnie ;) I to zorientowałem się już po skręceniu i złożeniu wszystkiego.
Kangoo 1.5 dCi 2002 SPRZEDANY
Michu90
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez bogdan02 niedziela, 6 lutego 2011, 18:36

Martwi mnie natomiast to że z kluczyka mogę otwierać tylko jedne drzwi przesuwane, reszta się kręci wokół osi

W moim bolidzie w drzwiach przesuwnych nie ma wcale dziurki na kluczyk, więc się ciesz z tego co masz :idea:
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Powrót do Pytam