Ubezpieczenie

Off-topic: tematy związane z techniką

Ubezpieczenie

Postprzez gregor piątek, 3 czerwca 2005, 08:29

Wątek przeniesiony z działu "Pytam" (mod)

Witam wszystkich.

Już w krótce odbieram swojego kangurka i będę musiał zmierzyć się z tematem ubezpieczenia. Interesuje mnie oczywiście pakiet. W salonie polecają mi Allianza, który daje najkorzystniejsze warunki (wysokość składki). Niestety dzisiaj rano znajomy popsuł mi troszkę humor informacją, że w przypadku wystąpienia szkody bardzo ciężko jest odzyskać kasę od Allianza (co można powiedzieć pewnie o większości ubezpieczycieli). Do tej pory byłem w Warcie i byłem zadowolony (szybkie zwroty, nawet ostanio po sprzedaniu sam. bardzo szybko dostałem zwrot za niewykorzystany okres). Niestety teraz proponują mi warunki gorsze od Allianza, ale może warto przepłacić te parę groszy i mieć spokoją głowę? Proszę o opinie osoby z doświadczeniem w tej materii.

Pozdr.
gregor
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Ubezpieczenie

Postprzez yasak piątek, 3 czerwca 2005, 09:34

Witaj,
Ja również ubezpieczałem Kangoorka w Allianz. Przeprowadzałem wywiad i okazało się że nie ma praktycznie się do czego przyczepić. Wszystkit TU to to samo. Zaryzykowałem. Teraz po roku wykupuję nowy pakiet w Allianz za 6,1% wartości samochodu a jest to pakiet specjalny tzn. bez utraty wartości samochodu. Dostałem od swojej agentki ubezpieczeniowej kilka ofert i Allianz bardzo mi odpowiada. Z Wartą miałem przykre doświadczenia bo przy naprawie samochodu trzeba dopłacać z własnej kieszeni nawet przy tzw. naprawie bezgotówkowej, nie mówiąc o tym że warsztaty nie chcą brać napraw z Warty. W razie pytań chętnie pomogę,
Pozdrawiam Yasak
Blue Privilege 1,2 16V
TYP MĘSKI
yasak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez branio piątek, 3 czerwca 2005, 09:35

Po pierwsze pytaj agenta który ma kilka firm ubezpieczeniowych.
Ciągnij go za język,jeśli dobry odpowie na wszystkie pytania.
Poza tym możesz go poprosić o ogólne warunki ubezpieczenia danej firmy.
Z OC mniejszy problem,co do AC to wszystko zależy od osoby która będzie robiła ocenę szkody.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez loocky sobota, 4 czerwca 2005, 16:45

Witaj. Szczerze polecam Allianz. Sam też swojego tam ubezpieczyłem. Musisz wiedzieć, że Renault w Allianz jest w najmniejszej grupie ryzyka. Może Twój znajomy trafił w firmie na tzw. "czarną owcę".
loocky
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Inne