przekaznik świec żarowych problem

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

przekaznik świec żarowych problem

Postprzez gondas piątek, 22 kwietnia 2011, 00:42

Witam
Niedawno stałem sie posiadaczem Kangoo z roku 1998 w silniku 1.9 D. Mam z nim pewnien problem, znaczy sie nie jeden :) ale z tym chciałbym sie najpierw uporac.
Mianowicie mój kangoo żre prąd na postoju tzn na wyłaczonej stacyjce. Postoi 2 h i juz aku nie daje rady pokrecic rozrusznikiem. Ze znajomymi podpielismy miernik i zaczelismy szukać przyczyny, okazało sie że urzadzenie zwane przekaznikiem swiec żarowych pobiera ten prąd. czuc to nawet jesli sie przyłoży do niego ręke bo sie nagrzewa dość mocno. Wpiete są tam 3 kable i jakas kostka jesli sie je odepnie problem znika nie ma żadnego poboru ale niestety nie da sie odpalic auta. Moje pytanie to czy jesli wymienie ten przekaznik na inny to czy ten problem zniknie?czy może usterka tkwi gdzies głebiej w elektryce?
Nie działa mi też zegar elektroniczny który jest zamontowany na desce oraz przycisk od centralnego blokowania drzwi, nie jestem elektrykiem nie znam sie na tym za bardzo ale może to jest jakoś powiązane z sobą?

Dziekuje i pozdrawiam
gondas
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: przekaznik świec żarowych problem

Postprzez Marek_Bielsko piątek, 22 kwietnia 2011, 09:22

Bez względu na to czy problem się rozwiąże czy nie, to wymień ten przekaźnik. Znajomemu przez ten przekaźnik zapalił się samochód. :shock:
Marek_Bielsko
Antykangoorowicz
Antykangoorowicz

Postprzez gondas sobota, 23 kwietnia 2011, 11:18

Dzieki za podpowiedz wymienie napewno, zastanawia mnie czy tylko to pomoże... bo troche kijowo tak odłączać kleme od aku za kazdym razem.
gondas
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez gondas poniedziałek, 20 lutego 2012, 15:11

No więc po wymianie wszystko działa ok :) Pozdrawiam!
gondas
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam