Jest to moj pierwszy post na forum. dlatego by nie rozpisywac sie w kilku watkach przywitam sie tutaj i opisze na czym polega moj problem z kangurem.
Kangoo jakie posiadam to 1 wersja po lifcie z 2005r. Jest w wersji 4x4.
Problemow mialem z nim kilka ale wszystkie usunalem poprzez wizyte u mechanika, jak i porady z forum (tak tak, siedzialem i czytalem, a ze wszystko fajnie opisane to nie musialem sie udzielac). Niestety problem jaki mi pozostal nie jest nigdzie opisany *albo ja zle szukam
Chodzi o to ze nawiew dmucha bardzo slabo.
O ile steorwanie nawiewem - kabina, nogi, szyba itp. dziala bez zarzutu o tyle sam podmuch jest tragiczny

Przyklad - nawiew ustawiony na kabine, wentylator ustawiony na max dmuchanie (kreci sie naprawde szybko, co wyraznie slychac w kabinie) jednak podmuch z kratek nawiewu jest taki ze niemal go nie czuc

Czy ktos mial/ma podobny problem i wie jak go rozwiazac? czy od wentylatora odchodzi cos takiego jak "waz" prowadzacy nadmuchiwane przez wentylator powietrze do kabiny i moze on wyskoczyl/przesunal sie i cale powietrze leci gdzies pod deske zamiast byc nadmuchiwane w kratki nawiewu?
Jesli tak... to prosze powiedzcie jak sie do tego zabrac, jak sie do tego dostac by naprawic i usunac usterke.
a moze TTTM i nie nalezy z tym nic robic i nawiew poprostu tak dmucha? (dodam ze posiadam 3 inne auta i tam nawiew na stopniu 1szym dmucha bardzo podobnie, lub nawet mocniej niz w kangoo przy rozkreconym na max wentylatorze - w innych moich autach przy podmuchu na max moja kobieta moze suszyc wlosy bo podmuch jest jak z suszarki do wlosow)
Mam jeszcze 1 problem, a zarazem prosbe o porade - ostatnio zajrzalem na dach mojego autka i zauwazylem dziury montazowe po relingach.
dziury nie sa niczym zaslepione :/ ale tez nie leci woda do srodka... mimo wszystko wolalbym je czyms zaslepic. czy moge dowiedziec sie gdzie zakupie zaslepki, lub skad moge je dostac?