Problem z odpalaniem - zimny zawsze odpali ciepły nieraz nie

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Problem z odpalaniem - zimny zawsze odpali ciepły nieraz nie

Postprzez azetx środa, 13 lipca 2011, 09:56

Witam

Mam problem z 1.5 dci 2004r. - od kilku miesięcy ma problem z odpaleniem - ale nietypowy. Zimny (zima, lato - zawsze odpali ) - ale jak pochodzi nawet pare minut nieraz nie chce zaskoczyć - kręci normalnie kontrolki na desce ok - kilka razy zapalił się stop i też kilka razy potrafiło zniknąć wspomaganie - jednak wraca zawsze jak zgasze kangura i odpalę ponownie -już było tak z 5 razy. Ale nieraz jak się zawiesi próbować można z 10 razy - sposób najlepszy zostawić na pare minut i ponownie spróbować - według mnie coś po stronie elektrycznej, próbowałem cofać kluczyć i wracać na zapłon i trochę to pomagało ale do wczoraj. Nadmieniam że nieraz wydaje mi się że jak cofałem szybko zapłon on - off to na desce kontrolki zamiast zgasnąć tradycyjnie potrafiły się przez 1 sek - 2 sek żarzyć. Nieraz zapalała się świeca i nie gasła - czyli chyba stan serwisowy ale po cowfnięciu zapłonu i znów przekręcony odpalał . Podczas jazdy nigdy nie siadło wspomaganie i nigdy nie zgaśnie - ma 207 tys - wymiany zawsze na czas - proszę o podpowiedz co szukać
azetx
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Problem z odpalaniem - zimny zawsze odpali ciepły nieraz

Postprzez Lucass środa, 13 lipca 2011, 15:08

Wspomaganie masz elektryczne, więc jeśli znika wspomaganie, to prawdopodobnie pada silnik pompy, lub coś nie tak jest z jego zasilaniem. Żarzące kontrolki mogą wskazywać na brak jakiejś masy.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Powrót do Pytam