Problem z odpaleniem

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Problem z odpaleniem

Postprzez czarek0402 czwartek, 1 września 2011, 20:12

Lucass napisał(a):
czarek0402 napisał(a):Jak wymieniać świece to 4 na raz
No tu bym dyskutował. Zapłonowe tak, ale żarowe?

Ja nie będę dyskutował z Moderatorem :roll: No dobra,napiszę...dlatego pytałem,czy metoda Kowalskiego jest wystarczającym testem dla świec żarowych?Nawet jak gwarancja na kilometry czy okres ważności od produkcji się skończy?Dobre jak na filmie to nie wymieniamy?No a co z parametrami fizycznymi?Temperatura,rezystancja,czas?Na koniec dodam z netu...Jeśli czas nagrzewania świecy jest dłuższy niż 5-7 sekund to znak, że należy ją wymienić.W nowoczesnych silnikach diesla przebiegi na jednym komplecie świec mogą dochodzić nawet do 200 tysięcy kilometrów, w starszych modelach nie powinno być to mniej niż 100 tysięcy kilometrów.Świece należy wymieniać kompletami, a ich parametry nie powinny odbiegać od tych podanych w instrukcji obsługi samochodu. ;)
Renault Kangoo 1.5dci Korsika Blau 2003
czarek0402
Kangooekspert
Kangooekspert

Re: Problem z odpaleniem

Postprzez Lucass czwartek, 1 września 2011, 22:48

czarek0402 napisał(a):
Lucass napisał(a):
czarek0402 napisał(a):W nowoczesnych silnikach diesla przebiegi na jednym komplecie świec mogą dochodzić nawet do 200 tysięcy kilometrów
Czyli gdy jedna z powodu wady technologicznej padnie po 10 kkm, a reszta trzyma parametry choćby tylko do 100 kkm, to wymienisz wszystkie? Moim zdaniem wyrzucanie pieniędzy.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Poprzednia strona

Powrót do Pytam