centralny zamek i alarm

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

centralny zamek i alarm

Postprzez yoobby środa, 25 stycznia 2012, 17:14

Drodzy klubowicze szuka pomocy.
Miałem kłopoty z masą w prawym reflektorze i na światłach mijania świeciła mi się kontrolka drogowych. Naprawiłem masę, ale przy okazji z głupia frant załączyłem i wyłączyłem kilka razy kluczyk w stacyjce. Skutek centralny zamek przestał działać z pilota, a działa z przycisku na desce. Alarm również nie załącza się.
Alize 1,5DCi 60kW 2003.12
yoobby
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: centralny zamek i alarm

Postprzez xbastardx środa, 25 stycznia 2012, 19:43

A czasem to nie jest tak, że trzeba re-synchronizować kluczyk??? To raczej pytanie do znawców tematu, gdyż sam jestem zielony jeżeli chodzi o te sprawy i na całe szczęście mam dużo mniej elektroniki w swoim zwierzaku :)
Kangoo 1,2 8V b+g, 2000 rok
xbastardx
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez yoobby środa, 25 stycznia 2012, 21:47

Zapewne chodzi o synchronizację, ale z tego co doczytałem się w instrukcji kluczka to włączając i wyłączając kluczyk w ciągu 30 sek. można aktywować i dezaktywować różne funkcje w centralce. Instrukcję mam do kluczyka z dwoma przyciskami, a kluczyk mam z jednym przyciskiem. Może ktoś ma instrukcję do pilota z jednym przyciskiem, a może trzeba przełączyć kluczyk odpowiednią ilość razy. Rozważam również, padnięcie bezpiecznika ale nie wiem gdzie go szukać.
yoobby
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez senator środa, 25 stycznia 2012, 22:13

U mnie w jednym kangurze jest tak że w ciągu tam iluś sekund wyłączając dwukrotnie i włączając dwukrotnie kluczykiem w stacyjce wyłączają się czujniki pojemnościowe, użyteczne w przypadku pozostawienia auta z lekko uchylonymi szybami.
Z tego co piszesz wynika że byś wyłączył te czujniki bo tak mam w przypadku pilota z jednym przyciskiem, w drugim autku mam pilota dwu-przyciskowego. :D
1.2 16V 04r. b/g
Hyundai Coupe 2.0 00r. b/g
http://www.grobelak.com
senator
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez yoobby środa, 25 stycznia 2012, 22:18

To znalazłem, ale brak mi instrukcji synchronizacji kluczyka z jednym przyciskiem, a centralką - może tam coś będzie :x
yoobby
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam