Lucass napisał(a):Odpuść mechanika. Jeżeli sam nie czujesz się na siłach, to szukaj dobrego elektryka.
Niesprawny rozrusznik (np zużyte łożyska) owszem może nadmiernie rozładowywać aku, ale w czasie pracy. Nie na postoju.
Szedłbym tropem tego bzyczenia. Kierunek podany przez Czarka wydaje się słuszny.
Kanał bym odpuścił, bo to tylko spowoduje drenaż kieszeni.
Miernik w ręce i szukamy nieszczelności.
W pierwszej kolejności włącz amperomierz w szereg między klemą a biegunem akumulatora. Dowiesz się jakiego rzędu prąd ucieka. A potem to już praca detektywa...
Miałem podobny przypadek. Ale u mnie sprawcą był komputer gazu. Też najpierw szukałem na ucho odłączając aku i słuchając milknących odgłosów. A potem miernikiem.
Miejscowy zakład ma również elektryka dzisiaj się dowiedziałem jak odstawiałem skoczka. Zresztą i tak miał iść na wymianę rozrządu i sprężyn gdyż mam pęknięte jedno oczko w obu stronach :/ Cwaniak wiedział kiedy ma się zepsuć

Niech Panowie robią wszystko od razu i tak trzeba to rozebrać.
Po rozmowach i omacaniu sprawy słuchowo Elektryk również podejrzewa coś związanego z cewką jak wspomniał Czarek. Sprawdzi pomierzy zadzwoni potwierdzi

Mam nadzieje że wspomniany drenaż kieszeni z powodu tej usterki nie będzie aż tak dokuczliwy

O rozwoju sytuacji poinformuję tutaj