edpawel napisał(a):cyberhuman napisał(a):Ktoś naprawiał tylną belkę - wymienił drążki, ale nie umiał już ich prawidłowo ustawić, więc ustawił je byle jak.
Witam , mam dokładnie ten sam problem , ustawiałeś drązki sam , czy u jakiegoś mechanika? Gdy kupowałem auto niezauważyłem tego , ale po krótkim czasie wszystko było jasne.. mój kangoo delikatnie jest przechylony na lewą strone , miedzy tylnym lewym a prawym nadkolem jest kilka cm róznicy , kiedyś miezyłem ale juz niepamietam ile jest dokładnie , na oko widać ze auto jest krzywo , wystarczy sie wpatrzyć dokładnie... ktos kto o tym niewie , raczej tego nie zauważy ale jak już sie wie to widac ,że stoi krzywo... na zbieżności wykazało ,że negatywy były przechylone w lewą stronę , a to całe auto było przechylone :< , oczywiście nikt sie nie gapnoł , doopiero sam wywnioskowałem ,że przez to ,że auto jest krzywo , wystąpił ten błąd.
Niewiem jak sobie z tym poradzić , niby niema problemu ale jest :<
naprawe sobie odpusciłem ze wzgledu na koszty , podejrzewam ,że z 500zł w zwyż u mechanika za takie coś

, jeszcze sie zatym nie rozgladałem na poważnie
, ale mój mechanik odomówił tej roboty i przyznał ,ze pasowało by to naprawić

, ostanio miałem inne naprawy i jakoś naprawa belki uciekła w zapomnienie
PS: belka 4 drązkowa , wersja osobowa...

przy mega dynamicznej jezdzie czuć...
PS: teraz od kilku dni mam nowy problem , >>>spryskiwaćz szyb<<< płyn ze spryskiwaczy zamist na całą szybe leje ledwo co na wycieraczki , od spryskiwacza niecałe 10-15cm na szybe , płyn przez cały rok lałem zimowy , pompka pracuje , z tyłu spryskiwacz chyba już wogóle nieleje :< , przepraaszam za off topic.
Jakieś pomysły
Nie dubluj własnych postów. Używaj opcji EDYCJA. /MOD
skoczek 02r. 1.9 DTI 80km (KC0U)
KOD SILNIKA: F9Q 780 (sprzedany 12.11.2018) daleko nie poszedł... 7.5 roku jazdy XD szkoda było sprzedac ( 340kkm nalatane , jezdził bym dalej bo silniczek jak dzwon , ale buda i elektryka to szkoda gadać...
VW lt 35 2.5 TDI 109km 02r blaszak

Vw t5 2.0 CR 102 km 2011r
audi a4 b6 1.6 benzynka 02r...