Prosze o pomoc

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Prosze o pomoc

Postprzez fan4 piątek, 9 listopada 2012, 22:17

Witam.I stało się .Po prawie 6 latach mój skoczek 1.5 dci 2007 po bezawaryjnej jeździe nie odpalił .Mam pytanko co może być to za przyczyna.A dokładniej miałem problem z przełącznikiem świateł raz się włączały raz wyłączały przy wciśnięciu kierunkowskazu tak samo .Okazało się że to przełącznik świateł do wymiany.Zamówiłem przełącznik taki sam jak stary rozkręciłem obudowę podpiąłem nowy i to właśnie największy problem .Praktycznie nic nie działa samochód nie chce odpalić wyświetla się service ,brak kierunkowskazów brak halogenów radio nie działa, jedynie światła mijania i stopu są.Bardzo proszę o pomoc co to się stało i ewentualnie jak to naprawić ,Z góry dziękuje.fan44
fan4
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Prosze o pomoc

Postprzez Lucass sobota, 10 listopada 2012, 09:59

Jeżeli nie odpiąłeś akumulatora do tej robótki, to przy niekorzystnych wiatrach coś mogło się stać. Zacząłbym od sprawdzenia bezpieczników.
Ale szczerze mówiąc to mi wygląda na jakiś generalny brak zasilania. Sprawdź wyłącznik wstrząsowy.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Re: Prosze o pomoc

Postprzez fan4 sobota, 10 listopada 2012, 14:53

Witam jeszcze raz .Tak bezpieczniki sprawdziłem i okazało się że poszedł bezpiecznik 60 Amperowy ,także udało się na szczęście bez większych strat i nerwów.Teraz jednak będę musiał wypiąć akumulator i jeszcze raz założyć przełącznik.PozdrawiamTomek
fan4
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam