Awaria zdalnego otwierania Kangoora

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Awaria zdalnego otwierania Kangoora

Postprzez cyberhuman środa, 6 lutego 2013, 11:11

Otóż tak: nadal mam nie usuniętą awarię kontroli otwartych drzwi i brak automatycznego oświetlenia wnętrza.

Wczoraj padło mi zdalne sterowanie.
Było tak: rano otworzyłem auto z pilota, wsiadłem, przekręcam kluczyk i odpalam. Immo nie rozpoznało kluczyka, zamrugała czerwona lampka i silnik zgasł. Wyłączyłem zapłon, włączyłem raz jeszcze. I odpalił normalnie, a czerwona lampka zagasła.
Tu musicie wiedzieć, że u mnie coś nie styka chyba w pierścieniu, bo tak co drugi, trzeci raz nie rozpoznaje kluczyka i jak przekręcam stacyjkę to w ogóle nie reaguje zapłon. Ale tak nabyłem auto od poprzedniego właściciela i z tym żyję.

Po dotarciu na miejsce docelowe - kilka minut - centralny zamek nie zaryglował auta. Pilot w kluczyku działa. Dla pewności założyłem nową baterię, choć poprzednią zmieniałem w październiku po zakupie auta. Pilot działa, bo mruga diodą. Centralny przy lewarku też działa.

Może tylko centralny stracił parowanie z pilotem i wystarczy go raz jeszcze wpisać. Ale jak to zrobić? Nie mogę na forum znaleźć. Bez pilota padaka. Zamki zapieczone, ledwo się kręcą, w klapie w ogóle działa jak to w Renault...
1,9 dTi RXE, 2000, 59 kW, jakiś taki Gwiezdny Pył; mod Bogdana - koła 15", fotele Scenic, schowki lotnicze, osłona od 4x4 itd itp...

/avatar pochodzi z pasji off... niestety, kangur jest 2WD.../

http://wymiatamy.com
cyberhuman
Kangoogaduła
Kangoogaduła

[pilot] programowanie / resynchronizacja pilota centralnego

Postprzez cyberhuman środa, 6 lutego 2013, 12:37

Dobra. Już znalazłem, zaprogramowałem i działa. Przy okazji, wpisałem drugi kluczyk, który dostałem przy zakupie auta i który również nie działał - w sensie pilota.

Poniżej procedura:

CLIO II, KANGOO & MASTER RF RESYNCHRONISING
1. Turn Ignition OFF / wyłącz zapłon

2. Press the central door locking button for more than 5 seconds. Note :
the door should lock then unlock / Naciśnij przycisk centralnego ryglowania (ten obok lewarka biegów) na ponad 5 sekund - drzwi powinny się zaryglować i odryglować

3. When this happens, 10 seconds is allowed and the immobiliser warning
light illuminates / od teraz masz 10 sekund na programowanie kluczyka - lampka immobilizera świeci się na desce

4. Press the remote control once, the doors should lock and unlock / naciśnij przycisk ryglowania na pilocie kluczyka - drzwi powinny się zaryglować i odryglować

5. Repeat for second remote if required / powtórz dla zaprogramowania kolejnego kluczyka/pilota - u mnie nie zadziałało, musiałem powtórzyć CAŁĄ procedurę.

6. Check the remote control unlocks and locks the doors / sprawdź działanie pilota/ów

Instrukcja znaleziona tutaj: http://www.autokeysquad.com/renault-fob-programming
1,9 dTi RXE, 2000, 59 kW, jakiś taki Gwiezdny Pył; mod Bogdana - koła 15", fotele Scenic, schowki lotnicze, osłona od 4x4 itd itp...

/avatar pochodzi z pasji off... niestety, kangur jest 2WD.../

http://wymiatamy.com
cyberhuman
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Awaria zdalnego otwierania Kangoora

Postprzez bogdan02 środa, 6 lutego 2013, 18:11

Dokładnie taki sam scenariusz jest do cytryn.
Już miałem Ci wysłać ale poradziłeś sobie.
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Powrót do Pytam