Kluczyk imo jest a co z alarmem i centralnym?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Kluczyk imo jest a co z alarmem i centralnym?

Postprzez impresja wtorek, 9 lipca 2013, 20:45

Witam, mam pytanie odnośnie kluczyka do kangoo...
kupiłem kiedyś kangooora z jednym kluczykiem, po 5 latach postanowiłem dorobić kolejny a więc na znanym portalu aukcyjnym kupiłem takowy za 17 zł, odebrałem paczkę, poszedłem do "Dorabianie kluczy" pan ustrugał kopie i zażyczył sobie 15 zł. Podchodzę do Kangoo wkładam w drzwi otwieram, (wyłączyłem alarm starym kluczem) wkładam do stacyjki przekręcam miga kontrolka od imo i nie odpala, następnie przełożyłem elektronikę ze środka do nowego klucza i odpala, centralny i alarm działa wszystko ok, gaszę samochód wkładam stary klucz (bez elektroniki i wnętrzności) - UWAGA!! TERAZ FINAŁ MOJEJ OPOWIEŚCI :D też odpala :) a więc mam dwa klucze którymi mogę odpalić samochód - teraz moje pytanie, czy da się jakoś dorobić elektronikę do otwierania drzwi i odbezpieczania alarmu? albo kupić jakiegoś osobnego pilota i go zaprogramować?
Renault Kangoo Helios 1.5 dCI 2002r

Pozdrawiam Marcin! ;-)

http://www.impresjadekoracje.pl
impresja
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Kluczyk imo jest a co z alarmem i centralnym?

Postprzez krzysaudi wtorek, 9 lipca 2013, 21:55

Witam.
Twoja radość będzie miala szybko niemiłe zaskoczenie - kluczyk bez elektroniki nie odpali auta :)Renówka tak ma iż chwilę po odpaleniu właściwym kluczem pozwoli na odpalenie dosłownie z gwożdzia ...
Można dopisać 2 pilot - musisz mieć lub mieć dostęp do clipa lub innej zabawki do kluczy - np TANGO , EVO itp itd ...
Kris
Edycia - Audi a3 1.9 tdi - AMELKA - Ja - Berlingo 2.0HDI .

A nade wszystko ELEKTRONIKA !!!
krzysaudi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam