2 "awarie" kangoo 1.2 99r

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

2 "awarie" kangoo 1.2 99r

Postprzez zizek777 piątek, 27 września 2013, 11:11

Mam 2 sprawy
1. Problem z odpaleniem niekiedy po jezdzie krotkiej badz dłuższej mam problem z odpaleniem silnika ktory jest cieply kilka razy trzeba krecic zeby wgl zaskoczyl. sytuacja najpierw pojawiała się sporadycznie teraz jest czesciej. słychać jak pompka pobiera i nie wiem w czym problem...jakby kto mogł pomoc dzieki.
2. problem dotyczy prawdopodobnie napędu. wyglada to następująco w momencie skrecenia kół i dynamicznego ruszania słychać jakgdyby stukot, innaczej jest jak auto jedzie i nastepuje zmiana biegów wtedy czuć po puszczeniu sprzegla jakgdyby szarpniecie na kierownicy lub luzik sie pojawia na chwileczke moze 1s nie wiem czy to nie poduszki czy połoś czy coś innego.
Poszukuje porady przynajmniej zeby wiedzieć gdzie szukać przyczyn. Dziękuje za odpowiedzi.
zizek777
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: 2 "awarie" kangoo 1.2 99r

Postprzez Lucass piątek, 27 września 2013, 18:32

1. Jeżeli dawno nie regulowałeś zaworów, to czas najwyższy. Ewentualnie do sprawdzenia czujnik położenia wału (w rejonie górnej części obudowy sprzęgła przy łączeniu z blokiem silnika).
2. Jak dla mnie to przegub/y zewnętrzne się kończą. Czyli półoś/ie do wymiany.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez zizek777 piątek, 27 września 2013, 21:20

mam przejechane 165tys org przebieg, procz robot typu hamulce gumy na przegub,drąki,maglownica,oleje filtry tematy takie jak sprzeglo, wał,swiece,itp nie byly ruszane nigdy bo bylo wszystko gitara... troche sie teraz boje bo nie wiem czego się chwycic.. słyszalem o tym ze problemem moze byc pompa paliwa co do 1 tematu co do 2 poduszki pod silnikiem i skrzynia ale hmm nie umiem sie czegos zaczepic
zizek777
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass sobota, 28 września 2013, 07:55

Jeżeli jest tak jak piszesz i zawory nie były nigdy regulowane :shock: to zacznij od nich.
Powodem może też być cewka zapłonowa.

Pompa paliwa dawałaby objawy również na zimnym silniku.
Przy poduszkach trzepałoby drążkiem zmiany biegów, nie kierownicą.
Zgrzyty/stuki przy ruszaniu na skręconych kołach na najbardziej typowy z typowych objaw padających przegubów.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez zizek777 poniedziałek, 30 września 2013, 21:25

nie było potrzeby regulacji zaworów dlatego ze nie mialem problemow zadnych ani co do oleju ani co do palenia dzialania silnika po porostu bylo wszystko idealnie.
W takim razie myśle ze od nich zaczne:) dzięki za podpowiedzi.:D
zizek777
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam