Witam.
Pisze bo zwariowałem. Czytam patrze szukam i zwariowac mozna. z racji naprawy glowicy gdy juz wszystko jest rozebrane postanowilem ze zrobie rozrusznik (raz na 500 razy cyka jakby sie zawiesil ) , podobno to usterka mechaniczna (smar),ja nie wiem co sadzicie. Wracajac do tematu pompa wspomagania potrzebna mi jest , prowadzilem walke z piszczacym paskiem osprzetu. Nowy pasek czyszczenie odtluszczanie kol pasowych chwila spokoju... . Wiadomo od dawna ze olej ktory przedostaje sie przez zuzyte oringi jest rozchlapywany przez kolo pasowe pompy wytraczy spojrzec sie na metalowe elementy nadwozia wokol pompy zeby wiedziec o co cho. u mnie pompa chlapie w ma sporo luzu ok 2-3 mm rusza sie kolo pasowe regeneracja to za droga zabawa uzywka kosztuje mniej . Pytam wiec czy te pompy od dci laguny daci pasuja i do kangoo wygladaja tak samo a maja inne oznaczenia na obudowie u mnie jest 015 .dzwonilem do szrotu i mieli tylko dci i mowil ze nie poradzimy czyli albo sie nie zna albo zna a co wy ta to ?