Jadę kupic Kangoo

Tu możesz poddać ocenie klubowiczów ogłoszenia z portali motoryzacyjnych

Re: Jadę kupic Kangoo

Postprzez Podmiejski piątek, 8 stycznia 2016, 23:06

Phi!....
Normalnie wożę dwa rowery kangurem - z tyłu.
Obok 100l butli z gazem
Herbi
Chętnie ci przerobię licznik na biało jak już będzie w czym :-)
I wskazówki pomaluję
KW0U Braun Mocca 1.6 16V "12 automat (LPG)
KC01 Privilleg 1.6 16V "02 (LPG) - "srebna szczała"
VW LT 28 '91 2.4D "home made camper"

Chcesz pomocy - uzupełnij profil o dane samochodu. Nie każdy ma czas na grzebanie po Twoich postach za modelem samochodu i silnika.
Podmiejski
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez ZygaM piątek, 8 stycznia 2016, 23:43

Jestem w posiadaniu manuala jak przerobić ledki w zegarach w renault Megane i Scenic, skoro kolega Ci się oferuje w pomocy zmiany, to korzystaj. Fajny kosmos. Mnie kolega przebił / zmienił żaróweczki na ledki w serownikach szyb, centralnego, podgrz. szyby i coś tam jeszcze. Jest su[er, nie chciałem wszystkich przycisków. No i oczywiście w lampkach wnętrza wstawił mi taśmy ledowe - ekstra, jest na mojej stronie google+
https://plus.google.com/106869735018979 ... 8979865674

Jeśli natomiast chodzi o stojaki na rowery, to kwestia pomyślunku i dostępu do profili aluminowych. Wszak w podłodze są otwory montażowe. Masz Scenic II czy III, Grand czy krótki? Mogę pogadać z kolegą aby dał Ci rysunek techniczny projektu stelażu, który sam zrobił i uskutecznił w swoi Grand II, na 3 rowery.
Jest - Scenic RX4 (2.0 16V '00) + LPG
Jest - Scenic II (2.0 16V '03) + LPG
Jest - TGB Bullet (50 '14)
Jest - Koleos I 4x4 (2.0DCi '08)
Jest - Koleos I 4x4 (2.0DCi '09)
ZygaM
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez herBi sobota, 9 stycznia 2016, 10:19

Ja chce z Kangoo zrobic taki samochód rekreacyny i wozic w nim rowery,popros kolege o ten rysunek napewno da sie dopasowac do Kangoo.
Chodzi mi o jakaś prosta konstrukcje łatwa i przede wszystkim szybka do zamontowania i wymontowania z auta ..

Co do zegarów, Mariusz trzymam Cie za słowo :D
Nie mam dwóch lewych rak ale jak to juz robiłes to po co mam kombinowac .Pomysl jeszcze nad podsietaniem wyswietlacza z radia,byłby komplet .
herBi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Podmiejski sobota, 9 stycznia 2016, 12:12

Podświetlanie radia czy wyświetlacz?
Podświetlenie radia to pryszcz - zresztą ja kupiłem za grosze swoje a świeciło na biało i to mnie nakręciło.
Wyświetlacz jest podświetlany żarowkami - ale i to zrobię tylko muszę mieć jakiś na zapas.
Na razie nie mam fotela.... znaczy już jakby mam :-)

Nie musisz mnie trzymać za nic - ja dorosły jestem a mam (bo lubie mieć :-) komplet narzędzi do takich prac: lutownicę z odsysaczem i lutowanicę szczypcową do smd - więc na bank płytkei nie zjaram :-)

I - nawet - jak będziesz miał zegary bez CAN to ci dam zegar na wymianę na czas roboty jakby było ciśnienie!
I - nie tylko tobie!
Dla aktywnych kolegów z grupy - z przyjemnością i po kosztach!

Chcesz pomocy - uzupełnij profil o dane samochodu. Nie każdy ma czas na grzebanie po Twoich postach za modelem samochodu i silnika.
Podmiejski
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez herBi sobota, 9 stycznia 2016, 19:03

Podmiejski napisał(a):
I - nawet - jak będziesz miał zegary bez CAN to ci dam zegar na wymianę na czas roboty jakby było ciśnienie!

dzięki, na razie nie mam co przerabiac :(
kolejna lipa.A miałem nadzieje,ze dzis wieczorem pochwale sie znalezieniem w koncu dobrego auta Kolega w niemczech pojechał 100 km obejżec srebrnego kangura.
na zdjeciach ładny z rozmowy telefonicznej jak mi kolega relacjonował też wynikał ze samochód jest ładny,ale na żywo juz taki ładny nie jest.tylny płotnik pekniety, klapa silnika uszkodzona ,reflektor jeden nowy,drugi stary ,przedni zderzak uszkodzony,silnik mokry od oleju.Zastanawiam sie ,czy to ten samochód był na zdjeciach.
Niemcy chyba od polaków nauczyli sie juz oszukiwac.
Czekam jeszcze na ogledziny tego z Wrzesni.

Ale mam taka teorie na temat Kangoo.te auta tak podobaja sie włascicielom,ze sie ich nie pozbywaja,chyba ze maja stłuczke,stad w sprzedaży samy bite. :D
Zauważyłem tez ,ze nie ma w ofercie w ogóle roczników 2006-2008.Sporadycznie mozna jeszcze znaleść 2005.Najwiecej 2001-2003.
Cos w tym musi być.
herBi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Podmiejski sobota, 9 stycznia 2016, 19:39

Nieee..
Po prostu te lepsze szybko schodzą :-)
Ale wiesz co?
Zobaczysz: twoja cierpliwość będzie nagrodzona!
Ja cię podziwiam z opanowaniem - sporo ludzi kupuje na zasadzie: a aaaa... jakoś to będzie
albo: jest p r a w i e dobrze :-)

Podmiejski
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez ZygaM sobota, 9 stycznia 2016, 19:44

Z której Wrześni? Bo jeśli z tej pod Rzeszowem, to kolega tam mieszka i mogę go poprosić.
A jeśli ma blachy PL to mi podaj na pw. zobaczę co o nim piszą.
Jest - Scenic RX4 (2.0 16V '00) + LPG
Jest - Scenic II (2.0 16V '03) + LPG
Jest - TGB Bullet (50 '14)
Jest - Koleos I 4x4 (2.0DCi '08)
Jest - Koleos I 4x4 (2.0DCi '09)
ZygaM
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez czarek0402 sobota, 9 stycznia 2016, 19:54

Mając do wyboru 8 latka z 2008 czy 15 latka z 2001 to co wybierzesz ... ;) Spokojnie, znajdziesz, ale to może potrwać nawet 1/2 roku ... :shock: :lol: Poza tym, jak auto jeździ, spełnia się, pracuje, nie dokładasz za dużo i często w niego, to nikt się go nie pozbywa ot tak, ale przyjdzie ta chwila, dla innych może być to 10 lat użytkowania od zakupu w salonie, dla innych tylko 5 lat użytkowania 5 latka jako 2 właściciel ... :roll:
Renault Kangoo 1.5dci Korsika Blau 2003
czarek0402
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez herBi sobota, 9 stycznia 2016, 20:16

ZygaM napisał(a):Z której Wrześni? Bo jeśli z tej pod Rzeszowem, to kolega tam mieszka i mogę go poprosić.
A jeśli ma blachy PL to mi podaj na pw. zobaczę co o nim piszą.

Wrzesnia niedaleko Poznania ,a konkretnie Witkowo
To ten,popatrzcie na niego,moze cos Wam podpadnie.
http://otomoto.pl/oferta/renault-kangoo ... 3343486a21

narazie podchodze JESZCZE do tego spokojnie,ale juz mnie to zaczyna denerwowac, bo wolałbym by sprzedajacy powiedział uczciwie, Panie wymieniłem błotnik ,albo przedni zderzak albo cos innegu.Tu ma pan zdjecia jak wygladał przed naprawą i wiem na co moge liczyc i albo sie decyduje albo nie.
A tu wszyscy gadaja tylko,ze był przerysowany i pomalowany.To zrób chłopie zdjecie tej rysy,albo zostaw ja a ja sam to usunę.
Prosiłem kolege w niemczech,bo myslałem,ze tam trafie cos lepszego,ale tam taka sama banda .
Przegladajac ogłoszenia,to jest duza oferta z silnikiem 1,2 w niemczech to samo. Duzo tez jest 4x4 ale takiego nie szukam,
Poczekam jeszcze,były Świeta ,Sylwester, moze teraz zaczna sie pokazywac nowe ofert.
herBi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Podmiejski sobota, 9 stycznia 2016, 20:31

ooo!
Sliczny!
A jaki czysty silnik :-)
Poduszki boczne!
Dzwi z tyłu a nie ten kloc...!!!
Piękna wersja!
Zadzwoń i zapytaj co pokaże miernik grubości lakieru?
I bierz...BIERZ GO!!!! :-) :-) :-)

Podmiejski
Kangooekspert
Kangooekspert

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kanał diagnosty