odświeżę temat bo nie zanalazlem nic innego o zbaczaniu,skrecaniu, znoszeniu i innych takich..
problem polega na tym ze skoczka znosi w prawo.. nie mocno ale trzeba trzymać kierownice na prostej drodze lekko ja kontrując do lewa co mnie zaczyna pomału irytować...
w zasadzie objawy są takie..
przeżyłem sroga zime w norwegii jeżdżąc po kopnym śniegu... po deszczu i blocie... auto było sprawdzone przed latem (hamulce/opony+wyważanie/olej/filtry/modul otwierania baku i drzwi tylnych nie przetrwał został wymontowany)
a teraz zbieram dalsze żniwo ostatniej srogiej zimy...
1. siada pompa do wspomagania.. nie załącza sie... czasami przestaje pracować.. postukałem w nią kluczem od spodu i poruszałem wszystkimi kablami pod maska.. pomogło.. na razie działa bez zarzutu... tylko pojawiają sie drgania przy kreceniu kierownica w prawo... i nie wiem czy od pompy czy od czegoś innego...
2. jadąc na kolejna wycieczkę (robie po 400-500km) słyszę ze przy skręcie w prawo przy 40tce zaczyna piszczeć COS.. wiec pomyslalem ze hamulce (szczeki) sie zapiekaja .. byly czyszczone..albo zaraz padnie łożysko... (auto 100%czasu jeździ w warunkach górskich i 80% czasu pada deszcz...)
i sie wkurzyłem bo pisk mnie juz doprowadził do stanu ze na jakims placu miedzy owcami majac do dyspozycji podstawowa skrzynke z narzedziami zdjąłem koło.. wyjąłem szczeki... kręcę a tu piszczy... (nie wiem jak sie to nazywa) ta guma od walu.. tuz pod silnikiem... (proszę sie nie smiac nie znam sie).. no i ja popsikałem smarem to przestało piszczec.. ale auto nadal skreca...
pojechałem na stacje i sprawdziłem cisnienia we wszystkich oponach... przód mam 2,6bar tyl 2,5bar jezdze "na pusto"...
wokół mam same pola sa jakieś warsztaty gdzie naprawiają maszyny rolnicze.. auto serwisuje w Polsce (Gdansk)...
I teraz sedno sprawy.. co to sie dzieje.. czy mozna z tym jezdzic.. zeby dojechac do swojego mechanika musze pokonac 2000km.. co robic.. mam podstawowy zestaw narzedzi...
załączam obrazek... "drążka" ktory piszczY(ał)..posmarowalem miejsce oznaczone strzałką.. koła mam wyważone.. moge zamienić stronami jak ma pomóc....
prosze o rade... (77tysKm)

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=299&i=img0043vb9.jpg][IMG]http://img299.imageshack.us