woda pod wykładziną

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez branio poniedziałek, 27 lutego 2006, 18:48

Szyfrujesz przekaz tajnym kodem?

Tak się chyba trzech zer wystraszyłem.
Branio jesteś posta od imprezy:P

A gdzie jest??
Co się tak wszyscy na te 1000ki rzucili?

A mają kogoś za wzór :D
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lam3r wtorek, 7 marca 2006, 10:51

No i byłem z moim Kangoorkiem w tfuNawrocietfu. Panowie udowodnili mi, że to nie nieszczelność auta ale otwory mocujące w gumowej wykładzinie, a zwłaszcza ten pod manetką gazu:-) Powiedzieli mi abym sobie czymś uszczelnił - uszczelnie sobię - ale tak mnie tym zaskoczyli, że nie zdążyłem zaoponować, że to przecież auto na gwarancji:-)
Aha, walczyli też z brzęczeniem w kierownicy... pomogło na jakieś pół dnia... dzisiaj jadę z reklamacją. Z tego co mówili, to jest to wina "wiązek" i będzie trzeba je wymienić. Mnie to bez różnicy:-)

I najważniejsze! Renault WYMIENIA pasy bezpieczeństwa tylnej kanapy w niektórych modelach, więc zadzwońcie i spytajcie czy Was to nie dotyczy!
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

NoNo

Postprzez Antonius sobota, 1 kwietnia 2006, 20:15

Mam ten sam problem woda pod wykladziną po zimie od strony kierowcy,dywanik mialem gumowy i bez rantów wiec na razie wine biore na siebie.Teraz susze torbaczai zobaczymy.Acha torbacz jest na gwarancji - czyli jest to Kangoo II a podobno tylko jedynki mialy problem z woda pod wykladzina!?! Mam cos jezscze dzwonilem do serwisu no i sie cos wygadali ze niby jak jest klima(a własnie jest) to moze woda z parownoka leciec do srodka no wlaczam te klime zima!! co najwyzej raz na 2tygodnie bo tak trzeba a wody to ma pewnie z wiaderko.Ok osusze bedzie padac to sprawdze i zdam relacje pozdrawiam
Antonius
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez kavka sobota, 1 kwietnia 2006, 20:42

Dzisiaj też wietrzyłem kangoorka , ale od strony kierowcy to wody co nie miara nie mówie już o tym że te welurki to mógłbym jak szmate wykręcać bo się z nich lało jak z wodospadu :lol: Ale to jest nieuniknione . W zimie jest tyle wilgoci że szok a do tego jeszcze jak się wyleje z dywaników to wogóle rzeka ...
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez michal niedziela, 2 kwietnia 2006, 13:17

a sprawdzaliście w drugim rzędzie :(
michal
helios 1.5 dci
michal
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Bullitt niedziela, 2 kwietnia 2006, 14:12

Ja sprawdzałem. U mnie poza miejscem kierowcy sucho.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez kavka niedziela, 2 kwietnia 2006, 14:20

U mnie wszędzie mokro ale najbardziej po stronie kierowcy a najmniej z tyłu za kierowcą (nikt tam nie jeździ)
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Dziadek czwartek, 6 kwietnia 2006, 09:38

Jeżeli woda jest pod dywanikiem kierowcy ,to proponuję sprawdzić czy nie cieknie z wiązki przewodów od komputera która wchodzi do kokpitu. U mnie woda spływajaca z szyby w czasie deszczu kapała na wiązkę i przez uszczelke kapała do środka pod dywanik. uszczelniłem i jest lepiej.
dziadek
fireway 1.5 dci drzwi/80KM/wiśniowy metalik
Dziadek
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez PanKot poniedziałek, 8 maja 2006, 16:52

W ubiegłym roku pracowałem uczciwie przy odwadnianiu kangoorka. Wszysytko co się dało oczyścilem zamalowałem farbami antykorozyjnymi, zakleiłem sylikonem otwory podejrzane o puszczanie wody. Do późnej jesieni kontrolowałem stan podłogi - było sucho. Wczoraj byłem na działce i postaniowiłem dobrać się pod wykładzinę. Nowe gąbki, które uzupełniłem w poprzednim roku, były nasiąkniete wodą. Nie możliwe aby tyle wody nazbierało się wskutek skraplania. Nie była to również woda naniesiona zimą gdyż zafundowałem sobie gumowe dywaniki z wysokim rantem i całą zimę dbałem aby nie zbierało się w nich zbyt dużo wody i śniegu.
Gdzieś cieknie z góry - takie jest moje podejrzenie.
Może z uszczelek pod szybami?
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

cieknie

Postprzez stawis piątek, 9 czerwca 2006, 19:34

u mnie ody bylo szklanke na podlodze i duuzo w gabce nie moglem jej wyszarpnac taka ciezka byla tyczy sie strony pasazera po stonie kierowcy zawilgocenie po zimie , njaprawdopodobniej przez te dziury od wkretow na szmaciany dywanik, ale........
mialem orginalna szybe i plastikowe nadkole i tego nie bylo .....
a po stluczce ....czyli wymiana szyby i brak nadkola plastikowego po stronie pasazera jest wody ze ho ho , ciekawe ze to czysta woda jakby ktos mineralna wylal , najprawdopodobniej leci po zlym wklejeniu szyby i po kablach przez brak nadkola to jakby ktos szukal innych miejsc te sa pewniaki na 100 % , ale pocieszjace jest to iz brak rdzy (2002)a ha po stluczce nie dziala tesh automatuczne zamykanie dzwi, zamykam recznie guzikiem :-)
St@WIS
FQ9 Kangooosia 1,9 DTi Expresion 2002
6 furtek
stawis
Kangoojunior
Kangoojunior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam