Gaz w Kangoo - uwaga !!

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Postprzez alex środa, 22 września 2004, 20:19

NIE DA SIE UKRYC DO KANGOO TYLKO WTRYSK SEKWENCYJNY NIC INNEGO PRAKTYCZNIE NIE MA RÓZNICY NA OSIAGACH A PALI TYLKO LITR WIECEJ TYLKO KIEDY TO SIE ZWRÓCI NORMALNA CENA INST. 4200
alex
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez arci środa, 29 września 2004, 07:48

alex napisał(a):NIE DA SIE UKRYC DO KANGOO TYLKO WTRYSK SEKWENCYJNY NIC INNEGO PRAKTYCZNIE NIE MA RÓZNICY NA OSIAGACH A PALI TYLKO LITR WIECEJ TYLKO KIEDY TO SIE ZWRÓCI NORMALNA CENA INST. 4200

witam posiadam kangurka z taka instalacja nie wiem czy żle załozona czy tak chodzą jestem średnio zadowolony za taką kasę drugi raz bym sie nie szarpnął jest to instalacja brc którą mi zamontowano po wielu perypetiach o których książkę można by było pisać.
arci
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez kiler środa, 29 września 2004, 15:05

alex napisał(a):NIE DA SIE UKRYC DO KANGOO TYLKO WTRYSK SEKWENCYJNY NIC INNEGO PRAKTYCZNIE NIE MA RÓZNICY NA OSIAGACH A PALI TYLKO LITR WIECEJ TYLKO KIEDY TO SIE ZWRÓCI NORMALNA CENA INST. 4200

Witam a jakiej firmy jest ta instalacja gazowa? I gdzie ją montowałeś?
kiler- pozory mylą
GG:2540226
kiler
Kangoojunior
Kangoojunior

gaz w kangoo

Postprzez jaca poniedziałek, 1 listopada 2004, 21:54

Witam wszystkich!
Do swojego kangóreczka 1.4RT zamontowałem gaz w grudniu 2003 w Gdańsku. Nie moge narzekać chodzi dobrze. Musiałem wymienić tylko świece i przewody napięcia ( ponieważ zaczoł mi strzelac).
jaca
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Juri czwartek, 10 lutego 2005, 20:01

Witajcie Kanguromaniacy! Temat LPG w naszych autkach trochę zamilkł. Zbliża się wiosna , więc czas pomyśleć o instalacji. Mam kangura 1,4 i chciałbym go wyposażyć w instalację gazową (butla w miejscu koła)z sekwencyjnym wtryskiem gazu. Ciekawią mnie Wasze opinie na ten temat. Ceny , nazwy instalacji oraz miejsca gdzie montowaliście LPG. Jestem z Zielonej Góry i tu instalacja kosztuje 4.200 - 4.500 zł. Gdyby gdzieś w pobliżu mojego miejsca zamieszkania był jakiś dobry , przez Was polecany zakład ( no i cena też dobra) , to proszę o info. Prezesie , a jak u Ciebie ? Czy zamontowałeś sekwencję do swojego zwierzaka? Pozdrawiam Juri.
Juri
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez arci poniedziałek, 14 lutego 2005, 12:53

Juri napisał(a):Witajcie Kanguromaniacy! Temat LPG w naszych autkach trochę zamilkł. Zbliża się wiosna , więc czas pomyśleć o instalacji. Mam kangura 1,4 i chciałbym go wyposażyć w instalację gazową (butla w miejscu koła)z sekwencyjnym wtryskiem gazu. Ciekawią mnie Wasze opinie na ten temat. Ceny , nazwy instalacji oraz miejsca gdzie montowaliście LPG. Jestem z Zielonej Góry i tu instalacja kosztuje 4.200 - 4.500 zł. Gdyby gdzieś w pobliżu mojego miejsca zamieszkania był jakiś dobry , przez Was polecany zakład ( no i cena też dobra) , to proszę o info. Prezesie , a jak u Ciebie ? Czy zamontowałeś sekwencję do swojego zwierzaka? Pozdrawiam Juri.

witam porozgladaj sie po firmach np czakram dają 2lata gwarancji bez limitow km.Ceny innych firm sa porównywalne ale tutaj mają rozwinietą sieć warsztatow w calej polsce >Mam tylko jedną uwagę jezeli montujesz w tej firmie to rob to w jakims duzym warsztacie bo są warsztaty które za sekwencyjny chcą wepchać Just heavy (jak było w moim przypadku ale o tym to ewentualnie na pw bo musiałbym książkęnapisać i jeszcze ile taśm magnetofonowych przesłuchać <lol>)Instalkę mam od roku i w tej chwili 20000km i zaczyna wreszcie na siebie zarabiać pali 9-9,5 /100km. Choć na autostradzie przy 165 i pełnym obciążeniu potrafil wziąść 12 l gazu Pozdrawiam
arci
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Rafal poniedziałek, 14 lutego 2005, 13:07

Moj 1,4 na gazie z "sekwencja" wciaga ok 10 litrow (9,3-10,5) jezeli gaz jest normalny. Ale na taka regulacje potrzebowalem 10 000 km. Majstrow mialem fatalnych. Osobiscie to jakbym mogl cofnac czas, to sprzedal bym kangoora i za te 4000pln zainwestowal w diesla. pocieszajace jest tylko to ze cena gazu idzie w dol i to nawet o 20gr w porownaniu z koncem roku 2004!!!
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Postprzez Juri poniedziałek, 14 lutego 2005, 17:58

Witaj Arci! Dzięki za odzew, bo reszta klubowiczów , posiadających GAZ chyba nie chce się podzielić swoimi doświadczeniami. Dzisiaj pytałem w jednej z firm w Zielonej Górze , to mi powiedzeli za sekwencję 4.400 zł + za zbiornik okrągływ miejscu zapasówki ok.200 - 250 zł. Ta cena mi się niezbyt podoba , bo etyliny za to też by trochę było. W necie wyszukałem stronę firmy ELPIGAZ , i oni mają w promocji instalację do kangura i innych Renówek za 3.700 zł. Jest to firma mająca swoje placówki w całej Polsce. Niestety mimo tego , że warsztat , który współpracuje z tą firmą jest w Zielonej Górze , to na montaż tej instalacji musiałbym jechać do Poznania. Ta instalka za 3.700 ma być prod.holenderskiej. Nie wiem tylko jaki zbiornik oni w tej cenie montują. A jaki Ty masz zbiornik? Gdzie zamontowany? Jutro zadzwonię do nich i dowiem się szczegółów. A tak nawiasem , to skąd Ty jesteś?, bo ja swego czasu mieszkałem przez kilkanaście lat w Rzeszowie. Czekam na odzew i pozdrawiam Juri.
Juri
Kangoojunior
Kangoojunior

Zagazowanie torbacza

Postprzez kangooroo wtorek, 15 lutego 2005, 09:56

Witam wlasnie uczynilem ten krok i zagazowalem mojego biedaczka:) Zalozona zostala instalacja Landirenzo z okraglym zbiorniczkiem pod podlaga:) Niestety cenka nie jest mala 4400zl. Zrobilem nim dopiero jakies 1500km ale na razie moge powiedziec ze jestem pozytywnie zaskoczony wszystko bezproblemu z technicznego punktu widzenia. Zuzycie troszke za duze jak mi sie wydaje ale obiecuja ze po przejechaniu na 1 przeglad przereguluja i bedzie dobrze:) mam nadzieje.
Zbiorniczek niestety tylko 41l co oznacza jakies 33l gazui w praktyce 280km szybkiej jazdy na autostradzie przy stalej predkosci 150km w miescie zuzycie lekko spada ale waha sie miedzy 9.5 do 12l na 100km,
a benzynka wychodzilo 7.5 do 9.5 litra wiec mam nadzieje ze go doreguluja:) Nalezy dodac ze ze u mnie silniczek to maly smoczek bo 1.6l , a jezdze malo spokojnie. Podobno ludzie schodza z tym silnikiem do 7.5 litra srednio ale mi sie to nie udaje:)

Do instalacji gazowej jeszcze jedno
W warsztacie na pytanie o autko wyciagnal liste i odpowiedzial ze jesli to kangoo 1.2 16v to landirenzo ma na czarnej liscie ten silniczek i do niego nie montuja gazu
Ja na razie ze strony technicznej jestem zadowolony i mam nadzieje ze tak pozostanie
Zakladajac gaz trzeba pamietac ze dochodza dodatkowe koszty czyli zeby utrzymac gwarancje raz na 15tys platny przeglad plus 2 filtry gazu swieco minimum raz na 15tys km gdzie normalnie u mnie przeglady sa raz na 30tys
I ostatnia kwestia to odglos wydawany przez zawory wtryskiwaczy gazu - odglos do zludzenia przypomina wywalone zawory lub cos w tym stylu ....
na szczescie na wyposazeniu jest radio:) a moze ktos ma jakis sposob na ich stukanie???? chetnie bym sie pozbyl tego
Pozdrowienia dla wszystkich
Jarek 1.6 16V gaz
Jarek
kangooroo
Kangoojunior
Kangoojunior

gaz

Postprzez kangooroo wtorek, 15 lutego 2005, 10:03

http://www.autogaz.ladekzdroj.pl/oferta.html a to jest oferta jakiejs firmy w ladku oferuja to stosunkowo tanio gdzies widzialem zadowolone opinie wiec moze tam?? mi niestety bylo za daleko tym niemniej u mnie rowniez oferowali mi jakas instalacje za 3500zl ale ze wzgledu na inne problemy musialem zalozyc drozsza:(

Jarek1.6 16V gaz
Jarek
kangooroo
Kangoojunior
Kangoojunior

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wiem