przez Bogdan niedziela, 17 grudnia 2006, 22:52
..właśnie zakończyłem wycieczke niedzielna moim niedawno zakupionym samochodem zwanym dalej Kangurem -i znów koszmar, na zewnatrz chłodno i wilgotno a w środku wszystkie szyby zaparowane , tak jak wczesniej pisałem wymieniłem filtr pyłkowy co miało pomóc , nie pomogło , klimy i obiegu wew. nie mogę załączyc bo mam uszkodzony sterownik klimy , rózne kombinacje / otwieranie szyb, siła nadmuchu , rózne pozycje przełącznik./nie nawiele sie zdały . Słuzbowo uzywam Berlingo i tam nawet jezeli dmuchawa nie jest załączona to przy wiekszej predkosci powietrze jest samo wdmuchiwane do srodka i to wystarcza by szyby były suche , tutaj nie ma tego efektu , równiez przełączając pokretło obieg wew. /zew/ klima mam teraz na mysli kangoo , przełącza sie ono bardzo lekko tak ze nie wiem czy przełączane to jest elektrycznie tzn. za pomocą siłowników chociaz nie słychac by cos sie zmieniało , czy zerwane są jakieś cięgna , czy moze też mam cos uszkodzone . Jutro jade dalej w delegacje i pewnie znów bede wciekły jak w starym Citroenie po kilku kilometrach widoczność przez szyby bedzie ok. a mój nowy nabytek pewnie jeszce do powrotu nie odparuje .
Jezeli by Ktos chciał cos dodac , podpowiedziec , zapytac w tym temacie to napewno przeczytam ale dopiero po powrocie - tymczasem pozdrawiam Bogdan