Folia na progi / słupki co i jak ? i czy wogole warto

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Masaccio środa, 23 stycznia 2008, 10:56

Metoda "na mokro" sprawdzi się na płaskich powierzchniach, na przetłoczniach tylko utrudni.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez daro900 środa, 23 stycznia 2008, 16:53

ok dziekuje za wszelkie sugestie i porady :) niestety z robota i probami musze poczekac troszke az sie zrobi cieplej lub do czasu az wykombinuje jakis ogrzewany garaz na 2 dni :)

ale odnośnie podgrzewania tej foli to czy opalarka nie jest zbyt hmmm. jakby to nazwać : mocna ? przeciez opalarka mozna farbe opalac a taka temperatura plus folia to jakos mi sie wydaje ze to sie nie da :)
daro900
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass środa, 23 stycznia 2008, 17:33

Wystarczy porządna suszarka, bo opalarką mógłbyś niechcący skoczkowi sierść opalić :wink: :lol:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Masaccio środa, 23 stycznia 2008, 17:35

Opalarka jest lepsza, trzeba grzać z wyczuciem :)
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez daro900 środa, 23 stycznia 2008, 17:51

:) z wyczuciem :) latwo powieziec ;) no ale trzabedzie czyms to zrobic :)
pare lat wstecz miałem malucha i oczywiscie podłagi w nim nie bylo wiec wyspawałem nową a na nią odstrony kabiny naklejałem taka taśme Poliken sie to nazywało do izolacji rur gazowych które ida w ziemie i to wlasnie nagrzewałem opalarka i przyklejełem no i ta taśma gruba jakieś 3 mm i trzabylo uważać coby jej nie przepalic :) no ale najbardziej to trzabylo na łapki uważać bo o poparzenia nie trudno :)

no ale wracając do tematu -wiec folia jednak nie pierwsza lepsza tylko jakaś porządniejsza - może macie jakiegoś sprawdzonego producenta? albo sklep wysyłkowy ? bo te z allegro to cholera wie co oni tam wcisną człowiekowi ;)
daro900
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez _ONE_ środa, 23 stycznia 2008, 19:30

Poszukaj w Twoich okolicach hurtowni sprzedających folie pod reklamy...
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez daro900 niedziela, 17 lutego 2008, 18:38

:)
Witam ponownie :) są postępy z moimi progami :)
Przez znajomego lakiernika trafiłem do sklepu z farbami w Gorzowie :) i tam zakupiłem folie na słupki /progi (ponoć oryginalna i jakiejś dobrej firmy azwy nie pamiętam :/) tylko ,że niestety jest ona troszku wąska bo ma tylko 11 cm ale da sie rade jakos;) .Cena tej folii to 10 zł za metr bierzący więc nie taka tragedia ;).Folia jest matowa i taka chropowata lekko i ładnie wygląda,aha i jest gruba przynajmniej mi się tak wydaje :) Do kompletu dokupiłem małą buteleczke Brunoxu i jestem gotowy do działań -tylko jest mały problem potrzebny ogrzewany garaż którego nie mam :( .Brunox dość długo schnie wiec i potrzeba do tego ciepła ,no chyba ,że będe podgrzewał go suszarka ;) .Pozatym trzaby to później podmalować jakim podkładem i do tego też ciepły garaz :).Ale teżgadałem z akiernikiem i mówi ,że zrobi mi tą folie po obu stronach łacznie z poczyszczeniem i malowaniem za 100 drogo czy wmiare dobra cena ?bo nie wiem czy poczekać i zrobić samemu czy jemu odstawić autko ?
daro900
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez jani_ poniedziałek, 18 lutego 2008, 22:33

witam
ja bym sie zdecydował na lakiernika bo podejrzewam ma większa wprawę a poza tym powinien mieć (tak mi sie wydaje skoro sie tym zajmuje) ciepły garaż no i jak coś pójdzie nie tak to będziesz miał na kogo zwalić:) a tak to byś sobie może pluł w brodę:evil: . a co do ceny to wydaje mi się ze jeśli gość ci to ma zrobić dobrze i fachowo to zwierz jest tego warty. Ale to tylko i wyłącznie moja opinia i ja tak bym zrobił. Ale i tak decyzja należy to ciebie :)
Choć droga niedaleka, nie dojdziesz, jeśli do celu nie zmierzasz.
jani_
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Masaccio poniedziałek, 18 lutego 2008, 22:47

Ja bym zrobił sam ;) Tak poważnie, to jeśli zrobi to porządnie to warto. Mój sąsiad sam robił w fokusie i za pierwszym razem zepsuł.

Jakby ktoś chciał kiedyś zmienić na jakiś czas kolor samochodu , to nie widzę problemu ;) :lol:

Obrazek
Obrazek
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez daro900 środa, 20 lutego 2008, 12:57

Dzisiaj miałem troszku czasu wiec uciełem kawałek tej folii z myślą pokombinowania w domku i sprawdzenia jak to cudo się przykleja :)
Bładziłem w domu szukając kandydata do oklejania :P , musiałobyć to coś o łagodnych zaokrąglonych naroznikach.I w łapki wpadło mi żelazko żony :) (dobrze ona tego nie widziała ;) ) no i zaczełem zabawę z folią i suszarką i powiem szczerze ,że na początku niespecjalnie mi to wychodziło ale potem oderwałem i spróbowałem ponownie i już było ok :) folia dość ładnie się profiluje i jak na mój gust wystarczy podgrzewać suszarką .Grzejąc suszarką mogę na bierząco sobie podgrzewać i jednoczśnie dociskać folię do elementu ,przy opalarce się tak nie da :)

byłem też dzisiaj u lakiernika podpytać jak tam z czasem stoi i troszku mnie załamał bo mówi ,że narazie to jest zawalony :/i musze poczekać .Śpieszyć mi się nie śpieszy ale gadałem z kumplem i może u niego się by udało to okleić bo ma ogrzewany garaż :) no nic pomyśle jeszcze nad tym :) A narazie dzisiaj mam w planie zainstalować sobie chlapaczki z tyłu w kangusiu :) a pózniej z przodu bo mam dość zachlapanych drzwi do połowy ;)

aha i jeszcze jedno mam pytanko do Masaccio
w podpisie masz linka do reklamy na auta itd. jeżeli się tym zajmujesz to czy możesz w przybliżeniu powiedzieć ile by kosztowała taka reklama na kangurku ? Zastanawiam się nad oklejeniem reklamą auta ,zajmuje się wykonywaniem instalacji C.O. gazowych itd... trochu handluje piecami gazowymi ,kominkami ,grzejnikami i takie tam....

ps. wiem ,że to nie jest związane wogóle z tematem ale może przejdzie ;)

W takich sprawach jest instytucja pw... (mod)
daro900
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam