.. brak kabla do prawego halogena !!

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

.. brak kabla do prawego halogena !!

Postprzez Bogdan czwartek, 16 listopada 2006, 19:56

mam pytanie do wszystkich którzy mają orginalne halogeny, bo ja takowe też posiadam ale nie świecące , kiedyś tam zerknołem pod zderzak od strony kierowcy i stwierdziłem że są nie podłączone bo wtyczka nie pasuje do gniazda . Dzisiaj załatwiłem nowe wtyczki i przystąpiłem do podłączenia .
Lewy od kierowcy zadziałał zaraz po podłączeniu ale zaskoczyła mnie lprawa strona bo okazało sie że nie ma kabla , nie widać nic ani od góry , ani od spodu gdzie by on miał wychodzić , i tu moje pytanie gdzie on powinien w orginale wychodzić czy tak jak wiązka do reflektora od strony kabiny czy moze od przodu gdzies za chłodnicą , mozna zawsze go podłączyc równolegle do lewego ale gdzieś chociaż resztka tego kabla musi byc
pozdrawiam Bogdan
Bogdan
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: .. brak kabla do prawego halogena !!

Postprzez branio czwartek, 16 listopada 2006, 20:04

Bogdan napisał(a): moze od przodu gdzies za chłodnicą , mozna zawsze go podłączyc równolegle do lewego

Przewód "idzie" w zderzaku i jest podłączony równolegle do lewego. :)
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez GregoreKangoorek piątek, 17 listopada 2006, 16:45

Dokładnie tak jak mówi Branio-ja miałem ten sam problem, nie świeciły...

Jak ostatni jełop wykręciłem oba-zajęło mi to ponad 1,5 godz-żeby zmienić żarówki. Okazało się, że żarówki są nad podziw cacy sprawne. Myślałem, że się potne ze złości długopisem :P Okazało się, że wtyczka nie była dociśnięta :P Ale przynajmniej skorzystałem na obserwacji-kabel idzie wzdłuż zderzaka, podłączony równolegle :)
Renault Kangoo 1.4 8V Babie Lato
2000 r. Zielony metalik

Obrazek
GregoreKangoorek
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Bogdan sobota, 18 listopada 2006, 19:26

co prawda uruchomiłem 2-gi halogen ale dalej mnie to nurtuje co jest z tym kablem , bo przecież nie wyparował a ja mam wrazenie że było cos robione z przodem bo podtrzymki kabli nie wszystkie są w swiich miejscach , na śrubach widać że były ruszane a jedna przegroda po prawej stronie jest trochę pomieta co zauważyłem jak wszedłem pod samochod . A co do kabla to ten do lewego halogena wychodzi ze środka samochodu z pod bezpieczników , przechodzi pod bezpiecznikami w silniku i przy halogenie z jednego peszla wychodzi kabel do sygnału , kabel do halogena i kabel podłączony do masy , i tu pytanie czy widac w którym miejscu jest zrównoleglony ten przwód do lewego halogena bo w tych miejscach które wczesniej wymieniłem napewno nie bo to dokładnie sprawdziłem . Jedynie jeszcze pod bezpiecznikami w środku ,bo tam nie patrzyłem ale nie bardzo ma to sens skoro mówicie że przechodzi zderzakiem na lewa strone
Bogdan
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Rafal1504 poniedziałek, 3 marca 2008, 17:36

Też nie mogę znaleźć przewodu do prawego halogenu, auto kupione nowe w listopadzie więc nikt nie grzebał a po przewodzie ani śladu, zostało mi chyba już odkręcic zderzak bo nigdzie go nie widzę.

Może ktoś podpowie w którym miejscu go szukać
Rafal1504
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass poniedziałek, 3 marca 2008, 18:58

Jeżeli końcówki nie ma we wnęce na halogen lub w miejscu dostępnym z tej wnęki ręką to bym odpuścił szukanie.
To byłaby parodia, gdyby chcąc podłączyć halogeny trzeba było odkręcać cały zderzak.
BTW u mnie też nie było, również w zderzaku.

Zapraszamy :arrow: JESTEM TU NOWY
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez Malenstwo poniedziałek, 3 marca 2008, 19:09

Ja też naszukałem się przewodów do prawego halogena i nie znalazłem, na szczęście dla elektryka to nie kłopot, żeby tylko przestało padać :( , bo bez garażu to nie robota.
Malenstwo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez kavka poniedziałek, 3 marca 2008, 21:51

Francuzi (prawie jak szkoci :lol: ) oszczędzali na czym sie da i instalacja jest podciągnięta tylko do lewego halo ;) Reszta to już Twoja inwencja twórcza ;)
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez bogdan02 poniedziałek, 3 marca 2008, 23:27

No jak tak poczytałem to ja mam wersję super wypasioną: halogeny świecą a do prawego idzie orginalny kabel w peszlu :twisted: :lol:
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Rafal1504 wtorek, 4 marca 2008, 07:49

Dobrze, że chociaż jest instalacja do lewego halo oraz pod kontrolkę w desce rozdzielczej, przeboleje brak tego przewodu do prawego halo, to nie jest duży problem podciągnąć .

Myślę jeszcze nad przełącznikiem chyba na razie zamontuje oddzielny, może uda mi się w przyszłości upolować coś w dobrej cenie.
Rafal1504
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Następna strona

Powrót do Pytam