Proste ale nie dla wszystkich, zestaw zapytan od laika

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Proste ale nie dla wszystkich, zestaw zapytan od laika

Postprzez 79buli wtorek, 20 maja 2008, 19:58

Mam problem tego typu, ze zamawiam w znajomym sklepie w Pl filtry, lecz kolega zapytal o filtr paliwa i powietrza, bo ponoc sa rozne i kazal wskazac numer silnika, a tego nie umiem zlokalizowac, znalazlem jakies 6 cyfr na bloku i pewnie to jest to ale moze jest jakies oznaczenie po ktorym sie zamawia, jesli tak to gdzie go szukac? co do filtra paliwa sprawa jest prosta bo juz wiem ze uklad zasilania Lucass no ale pozostal jeszcze filtr powietrza. Mysle rowniez o wymianie filtra kabiny i z tym tez pytanie, czy wszystkie skoczki maja takie same czy rowniez trzeba podac jakies oznaczenie? Przy okazji zapytam rowniez o centralny zamek, slychac ze puka cos pod deska ale czasem otworzy drzwi a czasem po prostu zamruga swiatlami i tyle.
Skoda Felicia Kombi 1.6 GLX z wlepa klubowa + grzanie tylka :)
CB Midlan 278 + Sirio 120
Obrazek
79buli
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Proste ale nie dla wszystkich, zestaw zapytan od laika

Postprzez dominik wtorek, 20 maja 2008, 21:39

79buli napisał(a):... co do filtra paliwa sprawa jest prosta bo juz wiem ze uklad zasilania Lucass .....

1,9D były montowane dwa typy filtrów paliwa, jeden ze śrubą w środku, a drugi zakręcany jak dżem, stąd dwa rodzaje wkładów :idea:
F8Q 1,9/65/ 283 kkm, 1999r GRIS FJORD MET. 2CT (920) klima,relingi,zahaczony,CB,naklejki klubowe, Leichtmetallfelgen
Obrazek
dominik
Kangooekspert
Kangooekspert

Re: Proste ale nie dla wszystkich, zestaw zapytan od laika

Postprzez Lucass środa, 21 maja 2008, 08:05

79buli napisał(a):Mam problem tego typu, ze zamawiam w znajomym sklepie w Pl filtry, lecz kolega zapytal o filtr paliwa i powietrza, bo ponoc sa rozne i kazal wskazac numer silnika, a tego nie umiem zlokalizowac

Powinien wystarczyć nr VIN. W nim jest zakodowany typ silnika.
Co do filtra kabinowego były bodaj dwa, płaski lub okrągły. Temat niedawno poruszny w innym wątku :arrow:
viewtopic.php?f=10&t=4975
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Powrót do Pytam