mój znajomy policzył ile czasu spędza rocznie w windzie -15 piętro -pies 3xdziennie,praca, zakupy....
policzyłem - w zeszłym roku wydałem na ropę 18.5 grosza, aby przejechać 1 kilometr - reszta kosztów w wątku koszty użytkowania....
grzesiekClio2ph2 napisał(a):no bede juz konczyl bo cos sie rozpisalem, przepraszam ze tak duzo
jesli sa jakies pytania to chetnie odpowiem
zuwik napisał(a):grzesiekClio2ph2 napisał(a):no bede juz konczyl bo cos sie rozpisalem, przepraszam ze tak duzo
jesli sa jakies pytania to chetnie odpowiem
Ależ nie krępuj sięZ chęcią słuchamy opinii wszystkich kangoofanów i nie tylko, a skoro mas nadzieję na kupno torbacza to znaczy że jesteś z pierwszej grupy
No piszesz o takim silniku jak mój. Jesteście wszyscy bardzo przekonujący, ale ja mam swoje skrzywienie i cieszę się, że nie mam 4tys. w kieszeni i nie muszę się zastanawiać nad gazem
Bo zrobilibyście mi niezłego klina...
Rafal napisał(a):Zuwik, na koniec deser: Jako inzynier powiedz mi logicznie, czy skoro gaz mialby jakis szkodliwy wplyw na silnik, czy powazne koncerny zgodzilyby sie na instalacje???
zuwik napisał(a):Rafal napisał(a):Zuwik, na koniec deser: Jako inzynier powiedz mi logicznie, czy skoro gaz mialby jakis szkodliwy wplyw na silnik, czy powazne koncerny zgodzilyby sie na instalacje???
No to odpowiem logicznieTeraz wkraczamy na inne wody, mianowicie silniki przystosowane do dzia³ania na gazie. Mo¿e porównanie "wlewanie ON do benzyniaka" jest zbyt oczywiste i zaraz by mi siê dosta³o
wiêc mo¿e podtlenek azotu: ¿e niby nie robi niæ innego ni¿ dostarczenie wiêkszej dawki tlenu i szybsze spalanie. A jednak... Jak kto¶ nie widzia³ swoich cylindrów z bliska mo¿e mieæ okazjê. Albo to: kolega ma golfa IV TDi. Podkrêci³ sobie turbinkê na wy¿sze ci¶nienie. Turbina wytrzyma³a, silnik wytrzyma³. Przewody powietrza nie. Nie zawsze nawala to, czego siê spodziewamy. Tu chodzi tylko i wy³±cznie o to, ¿e silniki zwierzaków nie s± liczone i projektowane pod spalanie gazu ziemnego, wiêc mo¿na siê spodziewaæ rzeczy nieprzewidywalnych i niechcianych. Nie mówiê, ¿e musz± nast±piæ, ale szansa jest wiêksza.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości