maly napisał(a):Witam Was Panowie
Kolego mullann mnie to już szlak trafia z tym autem ,pisze tak bo to samo mam z ogrzewaniem zaczym się nagrzeje to już jestem w domu .A w poprzednim parę kilosów i sauna .Ale czytam tu że wam się jakaś kreska nie ruszyła czy mam rozumieć że macie wersje ze wsakźnikami temp.bo ja nie mam takiej opcji to w ogóle jakaś paranoja,nigdy nie wiem czy jest ciepły silnik czy nie .Co do spalania to nadal 8-9 litrów .W ogóle to nie bardzo rozumiem ,nalewam ropę kasuję liczniki a tu od razu startuje mi od 11-12 litrów i spada do 8 litrów jak stoję w korku to się podnosi ale żeby było tak że ruszam i zaczynał tam w granicach 6-7 litrów to nie ma szans .
W tym wypadku to powiem tak lepiej mieć benzynę tyle samo pali niemrtwi się człowiek o silnik no i cena inna .
Pozdrawiam
Wszystkich
mały
Witam.
Od razu ostrzegam, że chyba nie będę raczej miły, jednak postaram się zwrócić uwagę na pewien fakt, który chyba został przez Ciebie przeoczony. Właściwie to dwa fakty.
Paranoja? Ale czemu tu się dziwić, jeśli posiadasz wersję
"przedprodukcyjną". Przecież nie wszystkie detale muszą zgadzać się wersją produkcyjną. Powinieneś być na to
przygotowany.Po drugie : sam pisałeś w jednych w swoich postach, że jesteś przygotowany na większe spalanie, bo cięższy samochód itd. Jak widać na załączonym obrazku jednak nie byłeś na to przygotowany. Nie wymagaj od samochodu rodzinnego, jakim jest niewątpliwie Kangoor, spalania w granicach 6-7 litrów na 100 km W MIEŚĆIE(!) przy baardzo małych przelotach. Jeśli uda Ci się taki wynik osiągnąć to gratuluję. Takie wyniki to samochodami miejskimi to nie problem ale nie takim dużym autem.
Co do startowania z poziomu 11-12 litrów. A kiedy samochód spala najwięcej paliwa? Wydaje mi się, że przy przyspieszaniu. Spójrz na wszechmocny KOMPUTER jak agresywnie kogoś wyprzedasz na dużych prędkościach. 16? 19 litrów?
Moim zdaniem naprawdę wprowadzasz w błąd niektórych być może przyszłych użytkowników Nowego Kangoora, a tego chyba nie chcemy i nie ma też powodu, żeby Ich zniechęcać.
pozdrawiam serdecznie
Renault Kangoo I ph1 99' 1,4
332 000 kmRenault Kangoo II 08' 1,5 dCi 105 KM
111 000 kmToyota Avensis 04' 1,8 129 KM
36 500Honda Shadow VT 1100