Kilka dodatków do kangoo-jak zrobic

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Kilka dodatków do kangoo-jak zrobic

Postprzez lansat piątek, 6 listopada 2009, 23:24

Witam

Czy ktoś z szanownych użytkowników robił już coś takiego jak zmiana lusterek w Kangoo -chodzi mi o to czy da się w miejsce manualnych wstawić elektryczne podgrzewane ,interesuje mnie czy autko - w moim przypadku 1,9 D55 2002 ma przygotowane wiazki przewodów w odpowiednie miejsca -połączenie (kostka ) z której jest odejście do drzwi , w to miejsce gdzie jest montowany element regulacyjny .Moze ktoś z szanownych kolegów już robił coś takiego , bądź też jest zorientowany w temacie , może ktoś ma schemat tej kotki do której włączona jest wiązka z drzwi

Pozdrawiam

Marcin
lansat
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Kilka dodatków do kangoo-jak zrobic

Postprzez Rafal1504 sobota, 7 listopada 2009, 09:02

Witam
Swojego czasu zrobiłem manuala z prac dotyczących mat grzewczych lusterek:

viewtopic.php?f=78&t=5725&start=10
Pozdrawiam Rafał
Obrazek

1,5 dCi Oasis 70 KM 2007 Klima, hak, radio CB
Rafal1504
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass niedziela, 8 listopada 2009, 11:37

Jak wyjmiesz zaślepkę w desce (po lewej stronie kierownicy, jest w niej zamontowany włącznik ogrzewania tylnej szyby) i pod nią znajdziesz nieużywaną kostkę, to jest spore prawdopodobieństwo, że to od joystika sterowania elektrycznych lusterek. Co za tym idzie z zamontowaniem reszty bebechów też nie powinno być większych problemów.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez lansat czwartek, 12 listopada 2009, 21:30

Witam

Dzięki za szybkie odpowiedzi , prawdopodobnie zdecyduję się na przeróbkę , wówczas zrobię dokumentację zdjęciową -krok po kroku jak to zrobić .
Pozwolę sobie jeszcze szanowni koledzy zadzać Wam jedno pytanie .Otóż nad środkowymi nawiewami na desce w moim autku jest przykrecony tylko takie coś do trzymania dokumentów ,demontując to do czyszczenia widziałem wewnątrz wiązke przewodów z niepodłączoną wtyczką ...zauważyłem natomiast ,ze w autach po 2003 roku w tym miejscu montowany jest chyba zegar ,bądz wyswietlacz .Pytanie więc do posiadaczy takich aut -cóż jest tam wyswietlane -czy tylko aktualny czas ,czy coś jeszcze

Pozdrawiam

Marcin
lansat
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Masaccio czwartek, 12 listopada 2009, 22:14

lansat napisał(a):Witam

Dzięki za szybkie odpowiedzi , prawdopodobnie zdecyduję się na przeróbkę , wówczas zrobię dokumentację zdjęciową -krok po kroku jak to zrobić .
Pozwolę sobie jeszcze szanowni koledzy zadzać Wam jedno pytanie .Otóż nad środkowymi nawiewami na desce w moim autku jest przykrecony tylko takie coś do trzymania dokumentów ,demontując to do czyszczenia widziałem wewnątrz wiązke przewodów z niepodłączoną wtyczką ...zauważyłem natomiast ,ze w autach po 2003 roku w tym miejscu montowany jest chyba zegar ,bądz wyswietlacz .Pytanie więc do posiadaczy takich aut -cóż jest tam wyswietlane -czy tylko aktualny czas ,czy coś jeszcze

Pozdrawiam

Marcin

Jest to wiązka do zewnętrznego wyświetlacza radia. Fabrycznie były montowane takie radioodtwarzacze.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez siwy261976 czwartek, 19 listopada 2009, 22:01

no prosze też mnie ta wtyczka interesowała a tu czytam i czytam i sprawa sie wyjaśniła )
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam