przez mdhlodz niedziela, 29 listopada 2009, 23:30
Witam. Od 2 tygodni posiadam Kangoo express z 2004 roku z przebiegiem 53tyś km. Silnik 1.5 dci70 65KM. Ponieważ autko przyjechało z francji 2 lata temu jako uszkodzone po dzwonku z przodu i 2 lata w kraju było przygotowywane do handlu, jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia bo auto stało nie ubezpieczone i nie zajerestrowane. Teraz ja muszę je sobie przygotowac do drogi. Wymieniłem rozrząd kompletny , pasek klinowy, olej, wszystkie filtry, Amortyzatory, łożyska tylne, tuleje wachaczy przód, klocki, tarcze. Do zrobienia mam jeszcze maglownice, która ma luzy, gumy drążka stabilizatora, ponieważ był lakierowany zabezpieczyć podwozie, szczęki i jakieś cylinderki, podnoszenie szyb na szczęście ręczne, zrobić klason, podobno nie ma instalacji. No i zapalniczka, resztą zajmie się fachowiec a jeśli chodzi o to chciałbym się dowiedzieć czegoś może uda mi się samemu to zrobić. Bezpiecznik jest ok, podobno pordzewiała. Wypadałoby całe gniazdo wymienić i teraz moje pytanie, czy uniwersalne gniazda z Allegro.pl były by odpowiednie do tego auta czy trzeba szukać na szrotach z Kangoo?