hak w Kangoo - wiązka elektryczna

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

hak w Kangoo - wiązka elektryczna

Postprzez pioter59 wtorek, 2 maja 2006, 07:54

Witam wszystkich.
Mam właśnie do podpięcia hak i rzeczywiscie jego montaż mechaniczny jest dość prosty - zakupiłem na Allegro.
Mam problem- w którym miejscu mogę"dobrać się" do podłaczenia wiązki elektrycznej do gniazda.W samochodach sedan jest to dość proste - tu też musi być gdześ miejsce, gdzie rozdziela się wiązka na lewą i prawą lampę - pytanie GDZIE?
Może ktoś pomoże, bo nie chcę popruć pół samochodu :idea:

Pozdrawiam
pioter59
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez KiK wtorek, 2 maja 2006, 08:16

Download czyli torba Kangoora

znajdziesz tam schemat elektryki :wink:

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez Bullitt środa, 3 maja 2006, 12:11

Wiazki ida prawym i lewym progiem. Niestety podłaczyc trzeba do obu lamp. Nie jest to trudne. Sa zaslepki w pasie tylnym.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

hak w Kangoo

Postprzez pioter59 czwartek, 4 maja 2006, 11:45

Witam
Dzięki za odpowiedź - te zaślepki znalazłem, ale przy lampie w okolicy kierukowskazu (między lampą a drzwiami) - trochę dziwne to miejsce - na pewno nie są to te o których piszesz - a schematów niestety nie mogę pobrać, bo "zrzuca" mnie z połączenia - nie wiem dlaczego - dobrze, że wiem, że muszę się dostać do obu wiązek - POzdrawiam
Pioter
pioter59
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Bullitt czwartek, 4 maja 2006, 20:12

Myslałem o innych. W pasie tylnym od spodu samochodu. Przeprowadzałem nimi przewody do czujników parkowania.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

hak w Kangoo

Postprzez pioter59 piątek, 5 maja 2006, 06:49

Dzięki - w sobotę będę miał trochę czasu, to powalczę z tematem.
Pozdrawiam
Czerwony Kangur 1,2 RN '99
pioter59
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: hak w Kangoo - wiązka elektryczna

Postprzez michal piątek, 4 grudnia 2009, 23:04

zakupilem hak na allegro , juz jest u mnie od rana, jeszcze nie rozpakowany , jutro , pojutrze chcę go zamontować,
zakladam, że skapuję jak go złozyć i znajdę w kangurze otwory, gdzie wkręcić śruby, ale gnebi mnie sprawa podłączenia gniazda. to co znalazlem na forum jest mało precyzyjne i jasne dla tych co podłączali, lub wiedzą jak.
Liczę na waszą cierpliwość i dokładne wyjaśnienie

gdzie dokładnie jest końcówka przewodów do której podłączę wiązkę ?

co trzeba odkręcic ,odgiąć aby znaleźć te przewody?.

hak jest na zewnątrz karoserii, a kabelki chyba w środku - którędy wypuścić je na zewnątrz?

skąd będę wiedział które kabelki połączyć z którymi , aby światła działały prawidłowo ?
(nie posiadam przyczepy aby to od razu stwierdzić)

pozdrawiam
michal
helios 1.5 dci
michal
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lucass sobota, 5 grudnia 2009, 10:47

U mnie nie było żadnej końcówki albo jej nie znaleźli przy zakładaniu haka. Zmieniając instalację przy okazji modyfikacji świateł znalazłem kable pociągnięte od kostek przy lampach. Przewody od haka były wlutowane tuż przed kostką i szły tylnym słupkiem, potem progiem bagażnika i wychodziły otworem technologicznym z tego progu. To te czarne. Na końcu widać kawałek gniazda.
W niebieskiej koszulce idą przewody do światła cofania, które mam w zderzaku. Ciągnąłem je w dokładnie taki sam sposób.
A sprawdzanie? Albo miernikiem, znając oczywiście rozmieszczenie bolców i odpowiadających im świateł albo na przyczepce ;)
Niekoniecznie swojej :mrgreen:
instalka tył.jpg
instalka tył.jpg (58.52 KiB) Przeglądane 2762 razy
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez michal niedziela, 6 grudnia 2009, 21:01

dzieki za podpowiedź

hak firmy Bosal (najtańszy) pasuje idealnie do kangura i nic nie trzeba nawiercać - mieliśmy z teściem niestety kłopot z pasowaniem bo cofając (parę lat temu) trafiłem w drzewo i mocowanie zderzaka nieco się wygięło i teraz okazało się to istotne
również dwie boczne śrubki od zderzaka nie puściły , jak również nie zastosowaliśmy podnośnika - więc dostęp był utrudniony w rezultacie gniazdo i wiązkę zostawiłem na inną okazję. żadnego wyprowadzenia przewodów do przyczepy nie znalazłem - trzeba jakoś sie podpiąc do tylnych lamp.....
michal
helios 1.5 dci
michal
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez falcon1000tk środa, 24 listopada 2010, 00:24

A czy trzeba sie podpinać do dwóch lamp po bokach żeby mieć kierunki za przyczepie??
jak to najlepiej i najprościej zrobić??
haka juz mam zamontowany, przyczepka gotowa a tu zabawa z wiązka, nie na jakiegoś prostego dojścia do podpięcia tego cuda??
kangoo 1,9D, 1999r

Zdanie zaczynamy od wielkiej litery. W dodatku, staramy się pisać po polsku. /MOD
falcon1000tk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam