Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy kangooo. Od niedawna ciesze sie skoczkiem

Kupiłem go w Niemczech. Podczas jazdy próbnej zauważyłem brak mocy auta. Jest to model z 2000 roku z silnikiem 1.9 DTI 80 Ps (z tych 80 PS zostało jakies 30

) Prędkość maksymalna to 120. Na 5 biegu brak jakiejkolwiek reakcji na pedał gazu. Na niższych biegach jeszcze jakoś się zbiera do tej 100

. Auto kupione od właściciela z przebiegiem 148 tkm potwierdzone książką servisowa ostatni wpis 143 tkm - wymiana rozrządu itd...

Niestety auto stało rok. Od Początku myślałem ze to jest powód braku mocy. Od razu zatankowałem do pełna i wymieniłem filtr paliwa który zakupiłem w Niemczech w serwisie. Niestety nie pomogło

wróciłem autem do polski na kołach (przejechane 1200 km) dalej to samo. W Polsce gdzieś przeczytałem ze to może być przepływka, odłączyłem ja na wyłączanym silniku i jazda próbna dalej to samo nawet ja wyczyściłem... Potem zakładałem ze to EGR sprawdziłem wyczyściłem nie specjalnie był brudny. Katalizator przecież tak mógł się zapchać oczywiście odłączyłem i dalej nic... A wiec jednym słowem POMOCY !!