Problem z elektryką!

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Problem z elektryką!

Postprzez andrzej75 sobota, 10 kwietnia 2010, 15:56

Witam!!
Kilka dni temu kupiłem Renault Kangoo 2001r. 1.9D sprzedawca powiedział, że nie działaja światła awaryjne, wystarczy wymienić kostke. Po wyciągnięciu kostki zauważyłem, że nie jest w ogóle podłączona do kabla. Jak się okazało na kablu było zrobione zwarcie między dwoma łączeniami, zwykłym drucikiem, po rozłączeniu tego i włączeniu kostki, nie działa radio, ani kierunkowskazy! Co się mogło stać? Jak można to naprawić? Prosze o podpowiedź. Pozdrawiam
andrzej75
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Problem z elektryką!

Postprzez wladek wtorek, 18 maja 2010, 22:59

Witam 90% problemów z awaryjnymi to uszkodzony ich włącznik (przycisk) i tu należy zacząć ,on najczęściej powoduje zwarcia lub nie łączy co w konsekwencji powoduje czasami uszkodzenia przekażnika .Najłatwiej sprawdzić przekaznik wkładając go do innego kangura jeżeli zadziała to uszkodzony jest włącznik Pozdrawiam Wladek ;)
wladek
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Problem z elektryką!

Postprzez dawudzik środa, 19 maja 2010, 05:52

Witam. Popieram Władka. To na 90% wyłącznik awaryjnych. Miałem taki problem i objawy były identyczne. Wyłącznik to koszt około 50zł. Wymiana to pikuś. Powodzenia!
silnik 1.4 8v rocznik 2000.
dawudzik
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam