Odpala tylko na samostarcie - pozniej pracuje super

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Odpala tylko na samostarcie - pozniej pracuje super

Postprzez istanbul środa, 28 kwietnia 2010, 16:52

Witam , mam problem z odpalaniem Kangura. Udaje się go zapalić tylko na samostarcie. Później pracuje normalnie w pełnym zakresie obrotów - nie świecą się żadne kontrolki - jednym słowem - "gitara" . Po zgaszeniu auto nie chce odpalić z kluczyka. Rozrusznik kręci jak głupi. Pompa właśnie przyszła z kompleksowej naprawy w firmie Hoffman Rzeszów - wymieniono w niej cały środek - zapłaciłem 1700 zł. Testowano ją przed wysyłką - elektrozawór sprawny.

Idąc dalej , podmieniłem czujnik na rozdzielaczu wtryskowym - niestety miałem tylko używkę , więc ciężko stwierdzić , czy jest sprawny. Mechanicy twierdzą , że to chyba jednak ten czujnik na rozdzielaczu , bo nie ma błędów o wtryskach itp. Nowy czujnik ciężko dostać , a jeśli już to w komplecie z rozdzielaczem za 800 zł .

Ktoś ma jakiś pomysł ... ?

pozdrawiam
istanbul
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Odpala tylko na samostarcie - pozniej pracuje super

Postprzez gre81 środa, 28 kwietnia 2010, 17:51

sprzedać....:) a tak naprawdę to właśnie jet to czego w tych samochodach nie nawidzę tego cholernego silnika jak coś się rypie to za grubą kasę i jeszcze tak do końca nie wiadomo co ...powodzenia
Kangoo 1.5 dCi 80KM 2003, biały. już go nie ma
Kangoo 1.5DCI 105KM(teraz 125 kucyków) 2009, żółty jak słońce.
Moje miasto Łódź.
gre81
Kangoomistrz 2010
Kangoomistrz 2010

Postprzez MaciekR4 środa, 28 kwietnia 2010, 21:26

jeżeli to byłby jakiś czujnik - to po teście komputerowym powinno pokazać jego błąd lub podczas sprawdzania mechanik powinien zauważyć nieprawidłowe wartości...

zresztą - piszecie, że jak się sypnie to za grubą kasę...no nie powiedziałbym - chciałbym mieć części tak tanie do LT jak do Kangoo

a z odpaleniem auta...sprawdzaj wszystko co odpowiada za uruchomienie silnika -> zacznij od tego, czy dostaje paliwo...potem sprawdź czy świeczki grzeją...filtr paliwka - skoro wymieniałeś pompę, mam nadzieję, że zrobiłeś płukanie całego układu paliwowego łącznie ze zbiornikiem...czy Ci imo nie odcina...czy nie cofa Ci się paliwo z przewodach i nie zapowietrza układu...
Obrazek
MaciekR4
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez gre81 czwartek, 29 kwietnia 2010, 07:52

Kangoo 1.5 dCi 80KM 2003, biały. już go nie ma
Kangoo 1.5DCI 105KM(teraz 125 kucyków) 2009, żółty jak słońce.
Moje miasto Łódź.
gre81
Kangoomistrz 2010
Kangoomistrz 2010

Postprzez istanbul czwartek, 29 kwietnia 2010, 11:58

Rano zadzwonił do mnie mechanik , że rozebrał pająka (rozdzielacz) , przedmuchał wszystko , wyjął czujnik i też coś z nim robił. Oprócz tego podobno miałem strasznie zaśniedziałe styki na bezpiecznikach

... i AUTO ŚMIGA !!! :)
istanbul
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam