Schemat instalacji elektrycznej

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Schemat instalacji elektrycznej

Postprzez lysyweb.com niedziela, 2 maja 2010, 14:57

Jarson napisał(a):Sterownik założony i wszystko śmiga jak należy.Umiejscowiłem go koło centralki od zamka centralnego jest tam bardzo dogodne miejsce i blisko jest zasilanie +12 oraz przewody które idą od przełącznika zamykania i otwierania drzwi do centralki który znajduje się koło dźwigni zmiany biegów.A dostać się do tego miejsca jest bardzo prosto,trzeba tylko wymontować licznik i wszystko jest jak na dłoni.Czas montażu na spokojnie 2 godz.

Ma dwa pytania:
1.Wyciągałeś coś co wygląda jak przekaźnik i jest po prawej stronie modułu centralnego zamka?
Gdy tego nie wyciągnąłem to dodatkowy pilot miał "krótki" zasięg - około 2 metrów.
To jest prawdopodobnie nadajnik czy też odbiornik od oryginalnego centralnego zamka.
Symbol tego "coś" 7700311966.
Gdy się tego pozbyłem zasięg pilota wzrósł dziesięciokrotnie!

2. Co z kierunkami? Gdzie się wpiąć?
Obserwator Rzeczy Ulotnych
lysyweb.com
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez michalxtreme poniedziałek, 3 maja 2010, 10:48

A np.tu.Z licznika wychodzą kabelki - licznik z czterema wtyczkami- kierunek prawy gniazdo G pin 10 i kierunek lewy gniazdo C pin 1/licznik z dwoma wtyczkami-gniazdo A(to czerwone z 30 pinami)- lewy kierunek pin 2 a prawy pin 3.Kolorów tych kabli nie pamiętam ale łatwo znalęźć.Gniazda opisane na liczniku i piny na wtyczkach.
Renault Kangoo 1,4 RT + całe mnóstwo "hand made" - zwierz to mój pupil !! Dbam jak mogę !! :-D
michalxtreme
Kangoexpert(em się nie czuję!)

Postprzez lysyweb.com poniedziałek, 3 maja 2010, 11:16

Dzięki.
Między czasie ustaliłem że można też podać napięcie do kierunków do włącznika awaryjnych.
Kabel brązowy i pomarańczowy. Zalecają tak publikacje dla montażystów alarmów.
Obserwator Rzeczy Ulotnych
lysyweb.com
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez michalxtreme poniedziałek, 3 maja 2010, 11:37

A i owszem można.Ale bedziesz musiał kawałek więcej kabli przeciągnąć.Ale to nie jest kłopotliwe.Wystarczy zdjąć pokrywę licznika, licznik i pokrywę środkową(nad radiem) i dostęp jak tralala do włącznika awaryjnych.
Renault Kangoo 1,4 RT + całe mnóstwo "hand made" - zwierz to mój pupil !! Dbam jak mogę !! :-D
michalxtreme

Poprzednia strona

Powrót do Pytam