Fotele z Clio 3D

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Fotele z Clio 3D

Postprzez MiGo piątek, 25 czerwca 2010, 07:08

Cześć,
czy wiecie przypadkiem czy fotele z Clio 3-drzwiowego będą pasować do Kangura (szyny, wysokość siedziska)?
Mój zwierzak nie ma bocznych drzwi, a chciałbym by pasażerowie wsiadali na tylny rząd foteli we względnie cywilizowany sposób, a do tego potrzebne są fotele z mechanizmem wychylania.

Pozdrawiam

Michał
jest:
P 206
Było:
Kangur Klekot 1.9 bez dopingu
Fiat Bravo II 1.4 16V
MiGo
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Fotele z Clio 3D

Postprzez Marek_Bielsko piątek, 25 czerwca 2010, 07:23

Bez spawania itp. nie będą pasować.
Marek_Bielsko
Antykangoorowicz
Antykangoorowicz

Postprzez MiGo piątek, 25 czerwca 2010, 07:49

Marek_Bielsko napisał(a):Bez spawania itp. nie będą pasować.

Hmm. Oglądam właśnie na allegro wyposażenia wnętrza Megane I i z tego co widzę wygląda bardziej podobnie do tego co mam w Zwierzaku. Czy w tym zakresie, tj. przekładka z Megane do Kangoo, masz wiedzę, doświadczenia?
Części mechaniczne (przynajmniej część) pasują z Megane, klamka wew. drzwi pasowała, więc może kanapa+fotele?

Pozdrawiam

Michał
jest:
P 206
Było:
Fiat Bravo II 1.4 16V
MiGo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Marek_Bielsko piątek, 25 czerwca 2010, 07:58

Nie wiem czy zauważyłeś, ale w kangoo fotele przednie mają szyny/prowadnice na dwóch różnych wysokościach (wewnętrzna jest wyżej) więc nie będzie pasować.
Marek_Bielsko
Antykangoorowicz
Antykangoorowicz

Postprzez MiGo piątek, 25 czerwca 2010, 08:09

Marek_Bielsko napisał(a):Nie wiem czy zauważyłeś, ale w kangoo fotele przednie mają szyny/prowadnice na dwóch różnych wysokościach (wewnętrzna jest wyżej) więc nie będzie pasować.

O tej różnicy poziomów wiem, ale niestety nie mogę znaleźć instrukcji serwisowej do Clio i Megane by sobie porównać. Fotele z Clio wyglądały na takie co mają szyny na różnych poziomach, ale skoro pisałeś że nie da rady... pozostaje mi wycieczka na szrot z miarką w ręku.

Pozdrawiam

Michał
jest:
P 206
Było:
Fiat Bravo II 1.4 16V
MiGo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez michalxtreme piątek, 25 czerwca 2010, 08:56

Z tego co mi wiadomo to stelaże montażowe foteli w wszystkich tych modelach Renault, które wymieniłeś sa inne.W każdym z tych modeli jest inna płyta podłogowa i inna konstrukcja podwozia (chodzi mi o elementy podłużnic a co za tym idzie i umiejscowienie śrub mocujących szyny foteli do podwozia są rzecz oczywista inne. Tak jak pisał Marek bez spawania i przeróbek nie da się obejść.
Renault Kangoo 1,4 RT + całe mnóstwo "hand made" - zwierz to mój pupil !! Dbam jak mogę !! :-D
michalxtreme
Kangoexpert(em się nie czuję!)

Postprzez MiGo piątek, 25 czerwca 2010, 09:06

michalxtreme napisał(a):Z tego co mi wiadomo to stelaże montażowe foteli w wszystkich tych modelach Renault, które wymieniłeś sa inne.W każdym z tych modeli jest inna płyta podłogowa i inna konstrukcja podwozia (chodzi mi o elementy podłużnic a co za tym idzie i umiejscowienie śrub mocujących szyny foteli do podwozia są rzecz oczywista inne. Tak jak pisał Marek bez spawania i przeróbek nie da się obejść.

Trudno. Pasażerowie wejdą bagażnikiem. Przynajmniej nie będą mogli narzekać że wąskie drzwi są... :lol:

Pozdrawiam i dziękuję

Michał
jest:
P 206
Było:
Fiat Bravo II 1.4 16V
MiGo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez michalxtreme piątek, 25 czerwca 2010, 09:09

Ale nie rozumiem wogóle po co chcesz to robić?? Ja na tenże przykład mam takowy fotelik w kangurku od jego urodzenia. Poszukaj dobrze to może taki sam kupisz. I po co wkładać z innego modelu.
Renault Kangoo 1,4 RT + całe mnóstwo "hand made" - zwierz to mój pupil !! Dbam jak mogę !! :-D
michalxtreme

Postprzez MiGo piątek, 25 czerwca 2010, 09:21

michalxtreme napisał(a):Ale nie rozumiem wogóle po co chcesz to robić?? Ja na tenże przykład mam takowy fotelik w kangurku od jego urodzenia. Poszukaj dobrze to może taki sam kupisz. I po co wkładać z innego modelu.

W takim razie, czy mógłbym Ciebie prosić o fotę fotela? W moim dostawczaku jedyne co mogę zrobić to oparcie złożyć maksymalnie ile się da w kierunku kierownicy/podszybia i odsunąć fotel max do przodu (fotel jest "cywilny", nie taki jak w tamtejszych expresach - w pełni składany z metalowymi plecami).
Przez powstałą szczelinę wejdę (bo jestem chudy), ale nie wsadzę dziecka na tylną kanapę którą planuję wstawić.
W starym fiacie, fotel składa się elegancko - ciągnę za dźwigienkę i cały fotel (oparcie, siedzisko) "przewracam" na kierownicę (tak jak w SC).
To jest sedno problemu - jak złożyć fotel by prześliznąć się na tył. Drzwi bocznych nie wstawię, bo to całą ćwiartkę, jeśli nie bok, trzeba odciąć i wspawać.

Pozdrawiam
Michał
jest:
P 206
Było:
Fiat Bravo II 1.4 16V
MiGo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Masaccio piątek, 25 czerwca 2010, 14:47

W kangoo chyba odchylany był tylko fotel kierowcy, a koledze przydały by się oba.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Następna strona

Powrót do Pytam