kontrolka świec żarowych

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: kontrolka świec żarowych

Postprzez Jarson niedziela, 21 listopada 2010, 18:20

Dzięki jutro spróbuje załóżmy że będzie w porządku to co dalej ?,gdzie szukać świece wymienione jak sprawdzałem miernikiem to 12v dochodzi ,kontrolka w aucie świeci gdzieś 5s sekund ale sprawdzałem na patrząc na oświetlenie wewnętrzne w samochodzie to ono przygasa po włączeniu zapłonu kontrolka gaśnie a światło robi się "normalne" chwilę dłużej po zgaśnięciu kontrolki czyli tak wygląda jakby świece grzały dłużej niż to co sygnalizuje kontrolka a odpalić nie chce ktoś mi mówił a zapowietrzonym układzie zasilania ale niby jest w porządku może pompa się "kończy" albo któryś wtrysk kurcze aż strach pomyśleć :o A może wtryskiwacz sterujący?

Czlowieku uzywaj interpunkcji :!: Zdanie na 5 linijek WCALE nie jest czytelne, od wstawiania przecinkow tez Cie nie ubedzie. /MOD
Kangoo 1.9 "kadzidełko"D65, 1998 r +dwie poduchy+elektryczne szyby+wsp.kierownicy+hak+halogeny przeciw mgłowe+belki dachowe+halogeny drogowe+obrysówki boczne i dachowe
CB radio President LINCOLN + Leem at 2001 turbo w dziurce+FD 2060
Jarson
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez bogdan02 poniedziałek, 22 listopada 2010, 00:39

Jak na ciepłym odpala normalnie to pompa raczej nie, sprawdz czy nie ciągnie powietrza na uszcelkach filtra i gruszki, spróbuj pomiętolić gruchę na zimnym przed odpaleniem, test przelewowy - post obok twojego.
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Jarson poniedziałek, 22 listopada 2010, 17:18

Dzięki Bogdan za porady ale tu wszystko jest w porządku uszczelki do obudowy filtra dałem nowe pozostaje zrobić test przelewowy ale to zrobię jutro rano,na zimnym silniku ,tak przyszło mi do głowy może jakiś zaworek nie trzyma paliwa i się cofa?Dam znać jutro.

Panie moderatorze prosze o wybaczenie jak pisałem wcześniej remont chaty a czasu mało :D

Moderatorzy sa bardzo wyrozumiali i wybaczaja, jednak czasami tez maja dosyc :D /MOD
Kangoo 1.9 "kadzidełko"D65, 1998 r +dwie poduchy+elektryczne szyby+wsp.kierownicy+hak+halogeny przeciw mgłowe+belki dachowe+halogeny drogowe+obrysówki boczne i dachowe
Jarson
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez tato wtorek, 23 listopada 2010, 11:22

A ja wymieniłem przekaźnik świec żarowych i auto dalej niesprawne. Odpala od razu na wolnych obrotach (zimny silnik), kontrolka świec żarowych tylko błyśnie, auto szarpie i dymi, po minucie zaczyna chodzić równo....czy któryś z czujników w obudowie termostatu "maczał " w tym palce :( .
tato
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Jarson wtorek, 23 listopada 2010, 12:14

może któryś z kolegów co ma pojecie o naszych dieselkach napisałby w końcu co mamy robić gdzie szukać przyczyna takiego stanu rzeczy bo jak na razie to lipa kombinuje się i nic z tego nie wychodzi problem jest dalej.

P.s kolego tato pozdrawiam Trzciankę i Ciebie mam rodzinkę w tej miejscowości ;)
Jarson
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez tato wtorek, 23 listopada 2010, 12:27

Jarson napisał(a):może któryś z kolegów co ma pojecie o naszych dieselkach napisałby w końcu co mamy robić gdzie szukać przyczyna takiego stanu rzeczy bo jak na razie to lipa kombinuje się i nic z tego nie wychodzi problem jest dalej.

P.s kolego tato pozdrawiam Trzciankę i Ciebie mam rodzinkę w tej miejscowości ;)

Dzięki za pozdrowienia i również pozdrawiam.Tak się składa, że onegdaj miałem w Żaganiu rodzinę ale wyprowadziła się do Krakowa ;) .
Na razie mam problem, bo nadchodzi zima i na mrozie obawiam się, że nie odpalę mojego kangoo. Nikt nie chce powiedzieć o czujnikach temp. w obudowie termostatu. Jeden zielony (kiedyś go wymieniłem jak temperatura oszalała i włączyła się czerwona lampka) a drugi wyżej - biały (tego nie ruszałem jeszcze). Może Ty Jarson cóś kojarzysz od czego jest ten biały czujnik? :) :roll:
tato
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Jarson wtorek, 23 listopada 2010, 14:58

Nic nie robiłem z czujnikami dopiero się uczę tego autka bo mam go dopiero rok i w dodatku to mój pierwszy diesel i francuz :)
Jarson
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez tato wtorek, 23 listopada 2010, 19:04

Jarson napisał(a):Nic nie robiłem z czujnikami dopiero się uczę tego autka bo mam go dopiero rok i w dodatku to mój pierwszy diesel i francuz :)

Ja już mam go powoli dosyć - co pół roku coś się wydarza..... :x
tato
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Jarson środa, 24 listopada 2010, 20:30

Na to wygląda że nie ma na naszym forum fachowca co by doradził w naszym problemie trzeba będzie się udać do dobrego mechanika bo szkoda nerwów kasy i silnika.
Jarson
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez krzysaudi czwartek, 25 listopada 2010, 07:06

Zawsze istnieje możliwość założenia pstryczka co by mozna było załączyc sobie grzanie recznie :) A tak na serio - sprawdzic jakie napiecie zasilania dochodzi do sterownika świec żarowych - często to napięcie jest zbyt małe i po prostu sterownik nie dopuszcza do grzania świeczek a napiecie potrafi gubić się w okolicy bezpieczników - powypalane gniazda bezpiecznikowe lub przewody na konektorach gniazd bezpiecznikowych . Wczoraj miałem scenica dti z taka przypadłoscia .
Krzysiek
Edycia - Audi a3 1.9 tdi - AMELKA - Ja - Berlingo 2.0HDI .

A nade wszystko ELEKTRONIKA !!!
krzysaudi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam