kontrolka świec żarowych

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: kontrolka świec żarowych

Postprzez tato czwartek, 25 listopada 2010, 07:16

Po kilku dniach używania popsutego torbacza dochodzę do wniosku, że start zimnego silnika odbywa się tak jakby ten silnik był ciepły,a wiec krótkie mignięcie zółtej kontrolki świec żarowych, od startu wolne obroty. W takiej sytuacji rozruch zimnego silnika nie może być normalny i stąd kopcenie i rwane obroty. Czy mielicie taki przypadek? ;)
tato
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez krzysaudi sobota, 27 listopada 2010, 23:25

Jak miałem Audi A4 w dieslu to taki objaw wskazywał na uszkodzenie czujnika temperatury który mierzył temperature płynu chłodzącego a tym sposobem temp silnika . Jesli czujnik pokazał jakas wysoka temperature to układ nie załączał w ogóle grzania swieczek . Ogólnie Audika jest dużo łatwiej zdiagnozować niz renate ale atakuj czujnik temperatury lub układ odpowiedzialny za grzanie swieczek.Lub też magiczny pstryczek elektryczek :)

Polecam kurs pisania na komputerze. Przed kropką nie robimy "spacji", po kropce robimy. Między wyrazami używamy "spacji" - poprawiono. Używamy polskich znaków, jeżeli nie piszemy w dziale "We write in English", stawiamy przecinki. Nie pisze się "wogóle", tylko "w ogóle", bo nie ma czegoś takiego jak "wogół", ale jest "ogół" - (poprawiono). /MOD
Edycia - Audi a3 1.9 tdi - AMELKA - Ja - Berlingo 2.0HDI .

A nade wszystko ELEKTRONIKA !!!
krzysaudi
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Jarson niedziela, 28 listopada 2010, 19:48

Nie wiem jak u kolegi tato ale u mnie nie pali tylko na jeden "garnek" świece wymienione ale coś podejrzewam że jedna od razu chyba się od razu skończyła,mam nadzieję że to tylko to bo różne myśli mi chodzą po głowie takie jak np regulacja zaworów tylko nie wiem czy są one hydrauliczne czy "normalne' i jakie są luzy zaworowe?
Kangoo 1.9 "kadzidełko"D65, 1998 r +dwie poduchy+elektryczne szyby+wsp.kierownicy+hak+halogeny przeciw mgłowe+belki dachowe+halogeny drogowe+obrysówki boczne i dachowe
CB radio President LINCOLN + Leem at 2001 turbo w dziurce+FD 2060
Jarson
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez tato poniedziałek, 29 listopada 2010, 07:35

krzysaudi napisał(a):Jak miałem Audi A4 w dieslu to taki objaw wskazywał na uszkodzenie czujnika temperatury który mierzył temperature płynu chłodzącego a tym sposobem temp silnika . Jesli czujnik pokazał jakas wysoka temperature to układ nie załączał w ogóle grzania swieczek . Ogólnie Audika jest dużo łatwiej zdiagnozować niz renate ale atakuj czujnik temperatury lub układ odpowiedzialny za grzanie swieczek.Lub też magiczny pstryczek elektryczek :)

Polecam kurs pisania na komputerze. Przed kropką nie robimy "spacji", po kropce robimy. Między wyrazami używamy "spacji" - poprawiono. Używamy polskich znaków, jeżeli nie piszemy w dziale "We write in English", stawiamy przecinki. Nie pisze się "wogóle", tylko "w ogóle", bo nie ma czegoś takiego jak "wogół", ale jest "ogół" - (poprawiono). /MOD

Trafiony - naprawiony. Niestety Twojego posta przeczytałem dopiero dziś ale podobne sugestie dawał mi mój pierworodny. A więc za jego namową zainteresowałem się górnym (w obudowie termostatu) czujnikiem temperatury. Kupiłem, wymieniłem i wszystko powróciło do normy. I czas ku temu był, bo zima szaleje... ;) :D :lol:
tato
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia strona

Powrót do Pytam