przez aleksandra poniedziałek, 16 stycznia 2012, 18:14
Mam kangoo 1.5 dci , 2 miesiące temu były regenerowane wtryski -wszystkie 4 (przebieg 195tys)... filtr paliwa wymieniony....akumulator i świece wymienione na nowe 8 miesięcy temu ... ostatnio były ulewy, pewnego dnia rano(1 odpalanie po nocy) samochód nie chciał odpalić,wykonałam około 4 próby...poszłam po kluczyki do drugiego ale jak wróciłam skusiło mnie jeszcze raz spróbować no i wtedy prawie załapał więc spróbowałam jeszcze raz i wtedy już bez problemu odpalił jak gdyby nigdy nic -dodam jeszcze, że auto stało wtedy 2 lub 3 dni a cały czas padało więc pomyślałam , że choć tak być nie powinno to wina takiej ilości deszczu,coś nawilgotniało... wszystko było dobrze aż do wczoraj autko znowu stało 2 dni , w 3 dniu wieczorem tylko je odpaliłam(bez problemu) na 8 minut, odśnieżyłam i nigdzie nie jechałam, na drugi dzień bez problemu odpaliłam , następnie pojechałam gdzieś i zostawiłam auto na parkingu na około 5h -po powrocie-wieczór, śnieżyca, góra -2 na dworze -znowu nie mogłam odpalić i dopiero po jakimś czasie raz się prawie udało a za drugim razem odpalił -identycznie jak wtedy po deszczu...dodam jeszcze, że słychać taki świst jak auto nie chce odpalić ...kojarze ten świst jak kiedyś miałam świece do wymiany było jakoś podobnie -no ale gdyby padły mi świece czy coś takiego to bym codziennie rano przy obecnej pogodzie na śląsku nie mogła odpalić a nie tylko czasami (jak do tej pory 2 razy -przy jak by nie było wilgoci..raz deszcz...teraz śnieg-zima w pełni) ...mam gwarancje na wtryski i podejrzenia , że może znowu z nimi coś nie tak ...jednak podjadę najpierw i podepnę go pod komputer może coś wyjdzie...ale nic innego poza wtryskami a co gorsza pompą nie przychodzi mi do głowy przy obecnym stanie rzeczy ... obroty itp na razie w porządku ... filtr powietrza dawno nie wymieniany- ale wątpie żeby przez niego się tak działo ... jak na razie 2 takie przypadki - ale jest to sygnał , że coś się dzieje ...nie wiem Ma ktoś jakieś pomysły ?
Kangur -srebrny 1.5 dCi ALIZE 2004r.