pompa wody

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez lam3r piątek, 27 lipca 2007, 14:03

Masaccio napisał(a):Rozrząd przy 60000 można wymienić, jak chcesz :) Przestań osłuchiwać bo znowu coś znajdziesz ;)

Nie ode mnie zależy kiedy będzie zrobiony rozrząd. A co do osłuchiwania... cóż, można po prostu jeździć aż auto nie stanie na drodze. Tylko, że wtedy koszta jakby wyższe, nie uważasz?:-D
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio piątek, 27 lipca 2007, 15:07

Podobno jeździsz głównie po mieście to się pewnie ktoś do holowania znajdzie :) Tak poważnie, to myślę, że trzeba mieć pewność co do stanu technicznego auta, zwłaszcza elementów wpływających na bezpieczeństwo jazdy.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lam3r piątek, 27 lipca 2007, 17:19

Masaccio napisał(a):Podobno jeździsz głównie po mieście to się pewnie ktoś do holowania znajdzie :) Tak poważnie, to myślę, że trzeba mieć pewność co do stanu technicznego auta, zwłaszcza elementów wpływających na bezpieczeństwo jazdy.

Dokładnie, 90% jeżdżenia to miasto... ale nie są to wycieczki do parku. Dzisiaj o 7:00 miałem telefon, że u klienta nie można podłączyć się do żadnego z trzech serwerów i nie działają telefony. Wskakuję w auto i jadę na drugi koniec miasta bo... padł UPS do którego podłączony był switch 48 portów i centralka telefoniczna. Co mi z holowania? Firma ma obrotu około milona euro dziennie...
A co do pewności, to mam ją jeśli raz na jakiś czas posłucham to tu, to tam... bo wszystko kiedyś się psuje - tylko, że rzadko jest tak, iż wcześniej nie daje żadnych oznak narastającego problemu. Hamulce i zawieszenie sprawdzam raz na około 6 miesięcy "na rolkach" w stacjach diagnostycznych. Mam możliwość dbania o auto i staram się to robić - gorzej, że ta menda nie odwdzięcza mi się bezawaryjną pracą:-D
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez siwy261976 poniedziałek, 30 lipca 2007, 20:16

czegoś nie łapie
to twoje auto czy firmowe, czy dierżawisz je od firmy, jak firmowe to lepiej zrobic za jednym zamachem wszystko choc koszt wiekszy a częsi nie dają za darmo (nie o to mi wtedy chodziło)(skoro już wszysto i tak będzie rozebrane to lepiej wymienic jeszcze to co jest przy okazji na wierzchu niż czekac do włąsciwego mementu i rozbierac dokłądnie to samo ale w terminie - płacisz podwoójnie za robote bo części i tak prędzej czy później musisz nabyc)
Jak twoje atuto i użyczasz je firmie to nie cackaj sie poprostu wystaw rachunek a co zresztą nawet prywatnie dla ciebie jest lepiej o ile masz kase zrobic wszystko teraz - jeśli nie masz kasy to sprawa roziązuje sie sama robisz to na co Cie stac ( i co musisz by dalej pracowac i nic ponad to) i po sprawie
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez lam3r poniedziałek, 30 lipca 2007, 20:45

siwy261976 napisał(a):czegoś nie łapie
to twoje auto czy firmowe,

Auto jest firmowe, ale dlatego Kangoo (Doblo nie było u dealera), bo ja tak chciałem. Kupili je chociaż już wtedy mieli ze doświadczenia z Renault. Tak więc odpowiadam moralnie za to co się teraz dzieje - a że pracę mam dobrą, to tym bardziej... sam rozumiesz.
Co do robienia od razu wszystkiego to masz rację (i pewnie tak zostanie zrobione) ale... czytaj wyżej:-(
Poza tym miałem w planie odkupić Kangoo gdy skończy się leasing i dlatego dbłem o nie jak o swoje (łącznie z wyklejeniem plastików welurem na własny koszt). Z tego powodu jestem zły podwójnie... choć dobrze, że rozkracza się teraz, a nie po planowanym zakupie:-)
Bye
--
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez siwy261976 wtorek, 31 lipca 2007, 09:06

a to sorrki to faktycznie klops
szkoda ale praca jest ważniejsza niż kangooś (chociaż za to w klubie moge by c ukrzyżowany)
życze powodzenia w przeprawie z szefami :)
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Masaccio wtorek, 31 lipca 2007, 17:12

Ten egzemplarz to akurat wredne bydle nie kangooś, także pewnie będzie wybaczone ;)
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: pompa wody

Postprzez Pio0001 czwartek, 1 marca 2012, 20:41

Z góry przepraszam za odgrzebanie starego tematu, ale jak sprawa się zakończyła? Co się uszkodziło? Bo mam identyczny przypadek i co najciekawsze przy identycznym przebiegu! (ale licząc od naprawy rozrządu przy 150 000 km)

Jeśli z zawodu jesteś archeologiem to zostanie Ci przebaczone, w innym przypadku zaczynasz się narażać. /MOD
Kangoo 1.2 8V 1999r.
Pio0001
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia strona

Powrót do Pytam